Falja e tradhtisë: Pesë shenja të qarta se është koha për t’u larguar

Falja e tradhtisë: Pesë shenja të qarta se është koha për t’u larguar

Është e rëndësishme të dimë se kur duhet të largohemi nga një person që nuk ka qenë besnik ndaj nesh. Tradhtia është një ngjarje traumatike dhe shkatërruese për shumicën, por disa çifte vendosin t’i japin dashurisë një shans tjetër edhe pas një situate të tillë.

Ndërsa disa kanë sukses, të tjerët jo. Ka edhe nga ata që, pavarësisht shenjave të dukshme se falja e tradhtisë nuk i solli asgjë të mirë marrëdhënies, nuk dorëzohen dhe duhet.

Më poshtë, ne kemi përzgjedhur pesë shenja që ju bëjnë të ditur qartë se është ende koha për t’u larguar.

1. Personi që mashtroi refuzon të marrë përgjegjësi

Pala mashtruese refuzon të marrë përgjegjësinë? Ai thotë se nuk është një punë e madhe, se ka ndodhur një herë, se seksi nuk ka qenë i mirë, se duhet ta kapërceni…? Të fajësojnë?

Nëse një mashtrues nuk dëshiron të pranojë se ka thyer disa rregulla, se ju kanë shkaktuar dhimbje të pamasë… është padyshim koha për t’u larguar.

Dikush që nuk është gati të marrë përgjegjësinë për mashtrimin, është gati ta bëjë përsëri. Nëse dikush nuk sheh një problem të madh në diçka, është logjike, domethënë, që nuk do të shohë problem as në përsëritje.

2. Personi që mashtroi refuzon të flasë për mashtrimin

Sapo të mësoni për çështjen, është logjike që pyetjet në kokën tuaj thjesht të grumbullohen. Ju dëshironi të dini pse ndodhi, kur ndodhi, dëshironi të dini detajet për ta vendosur të gjithë historinë në kokën tuaj… Ndoshta shpresoni që nëse merrni të gjitha informacionet, do të jetë më e lehtë t’i kaloni të gjitha .

Megjithatë, kur i afroheni partnerit tuaj për të diskutuar për tradhtinë, ju përballeni me refuzim. Sugjerimi i tij është të veproni sikur asgjë të mos kishte ndodhur dhe të vazhdoni aty ku e latë.


Kjo nuk është mirë. Një pjesë kryesore e mbijetesës së tradhtisë është komunikimi. Ndershmëria dhe gatishmëria për të folur për atë që ka ndodhur është e rëndësishme. Nuk keni nevojë të dini çdo detaj të çështjes, por disa gjëra janë të rëndësishme për t’u sqaruar. Pra, ajo që duhet të bëni është të flisni për gjithçka me ndershmëri dhe ndoshta të dilni nga gjithçka e paprekur apo edhe më e fortë.

3. Personi që mashtroi nuk dëshiron të ndryshojë

Nevoja për të ndryshuar është thelbësore për t’i mbijetuar tradhtisë. Është e rëndësishme të shikoni marrëdhënien dhe të ndërgjegjësoheni për gjithçka që mungon dhe të diskutoni ndryshimet e nevojshme.

Nëse personi thjesht dëshiron që ju të pranoni atë që ka ndodhur dhe thjesht të ecni përpara, pa bërë asnjë ndryshim, marrëdhënia juaj ndoshta nuk ka një të ardhme të mirë.

4. Ju nuk mund të shëroheni nga një goditje në vetëvlerësimin tuaj

Pas mashtrimit, pala e mashtruar shpesh fajëson veten për atë që ka ndodhur, ndihet si idiot sepse i ka humbur shenjat e qarta, vë në dyshim gjithçka për veten, trupin, flokët, sytë, trurin… Pyetja që i kalon në kokë është pse dikush mashtroi. mbi të, është arsyeja që ajo nuk është mjaft e mirë.

Një person i mashtruar shpesh e gjen veten në një situatë ku vetëvlerësimi i tij reduktohet në minimum. Ajo është e bindur se nuk do të jetë më e dashur sepse nuk është e denjë për dashuri.

Megjithatë, asnjë nga këto nuk është e vërtetë dhe të gjitha këto janë pasoja të shokut. Vetëvlerësimi duhet të rikuperohet me kalimin e kohës. Nëse jeni vazhdimisht në një rreth vicioz ku nuk e vlerësoni sa duhet veten, është koha t’i jepni fund marrëdhënies në të cilën jeni mashtruar në mënyrë që të mund të shëroheni dhe ta jetoni jetën në maksimum.

5. Falja nuk është një opsion

Nëse mendoni se nuk mund ta falni tradhtinë dhe vazhdoni, mendoni të lini partnerin tuaj sepse çdo ditë shtesë së bashku do të thotë një ditë më e gjatë në një marrëdhënie të pakënaqur. Do t’i shkaktoni vetes dhimbje shtesë dhe nuk do të gjeni lumturinë që tashmë mund t’ju presë në qoshe.

Në çdo rast, të dish nëse është koha për të thënë lamtumirë nuk është aq e lehtë. Por nëse të gjitha shenjat tregojnë se gjërat nuk ndryshojnë për mirë, largohuni.

Lexo edhe

Video