Evropa rrit hendekun mes të pasurve dhe të varfërve

Evropa rrit hendekun mes të pasurve dhe të varfërve

Gjermanët kanë më së shumti pasuri personale në Evropë, sipas një studimi zviceran të publikuar sot.

Pasuria personale e gjermanëve vlerësohet në rreth 16,4 trilionë euro, ndërsa e dyta në listë është Franca me 12,6 trilionë euro.

”Britania e Madhe dhe Italia kanë nga 10 trilionë”, sipas “Ridesigning Financial Services” (RSH) të Cyrihut.

Pasuria personale është rritur në këto vende në vitin 2020, viti i parë nga pandemia edhe krahas rënies së GDP-së.


Studimi ka përfshirë 16 vende të BE-së dhe Zvicrën.

Edhe pse PBB-ja ka rënë për 6,4 për qind në vitin 2020, pasuria personale është rritur për 3,9 për qind, një rekord prej 69 trilionë dollarë.

Kjo tregon se hendeku i pasurisë mes të pasurve dhe të varfërve po rritet, ndërsa autorët e studimit thonë se ky është një trend që do të vazhdojë.

Sipas raportit evropian të pasurisë, Gjermania ka më së shumti milionerë, 2,9 milionë, e pasuar nga Britania e Madhe dhe Franca me 2,5 milionë.

Zvicra ka numrin më të madh të milionerëve për sa i përket popullsisë së saj. Rreth 14,1 për qind e zviceranëve janë milionerë. /Atsh/

Lexo edhe

Video