Enes Hoxha, i pari në matematikë në vendin tonë me IQ 145

Enes Hoxha, i pari në matematikë në vendin tonë me IQ 145

Nivelet e IQ ndikohen nga shumë faktorë. Sipas studimeve koeficienti mesatar i intelegjencës arrin deri në 100. Mes tyre mund të gjenden njerëz me IQ jashtëzakonisht të lartë, janë këta njerëz që çojnë përpara shkencën, bëjnë zbulime epokale etj. Ndër njerëz të famshëm me rezultat të lartë të testit të intelegjencës janë dhe personalitete si Bill Gates e Stephen Hawking.
Ky që po e shihni nuk është në fakt as Bill Gates apo Hawking ndonëse ka IQ 145. Enes Hoxha njëherësh është i pari në garat komunale e shtetërore në matematikë e pos të tjerash Enesi së fundmi është bërë pjesë edhe e një organizate mjaft të bujshme ndërkombëtare ”MENSA” – e cila bën identifikimin dhe anëtarësimin e personave me IQ apo intelegjencë të lartë.

Për më shumë ndiqni videon:


Video