The opposition criticizes Kurti for sending the sanctioned Kosovo to the dialogue

A few days before the September 14 meeting between Prime Minister Albin Kurti and the President of Serbia, Aleksandër Vuçiq, partitë opozitare kanë kritikuar shefin e qeverisë kosovare për qasje të gabuar në proces të dialogut. Sipas tyre, Kosova po shkon në dialog e sanksionuar nga BE-ja dhe si palë e pabarabartë si rezultat i gabimeve të kryeministrit Kurti në këtë proces. Megjithatë, në partinë në pushtet presin që takimi të fokusohet në sekuencimin e zbatimit të marrëveshjes së Brukselit dhe të Ohrit.

The head of the PDK Parliamentary Group, Abelard Tahiri, said that Kurti has done a great harm to Kosovo, by sending it to the dialogue process sanctioned by the European Union.

He also criticized Kurti for the lack of transparency in this process as well as for not respecting the resolution where he is obliged to report to the Assembly before each round of dialogue.

Pritje të vogla për takimin e radhës Kurti-Vuçiq ka deputeti i LDK-së, Armend Zemaj. Ai shtoi se Serbia po favorizohet në këtë proces, derisa Kosova është nën sanksione.


The full news in the prepaid system…

Meanwhile, the head of the AAK Parliamentary Group, Besnik Tahiri, said that Kurti's dialogue is keeping Kosovo hostage and in crisis.

On the other hand, the head of the Parliamentary Group of the Vetëvendosje Movement, Mimoza Kusari-Lila, asked the European Union to make fair and accurate assessments of which party is destructive in the dialogue.

She emphasized that Kosovo continues to be committed to the implementation of the Brussels and Ohrid agreement.

He made these comments after the meeting of the Presidency of the Assembly on Monday.

Read also

Video