EMA: AstraZeneca s’është për persona me sindromë gjakderdhje kapilare

EMA: AstraZeneca s’është për persona me sindromë gjakderdhje kapilare

Rregullatori Evropian i Barnave tha se nuk rekomandon AstraZeneca kundër COVID-19 për njerëzit që vuajnë nga ngjarje të rralla të gjakderdhjes dhe se po heton gjithashtu raste të inflamacionit të muskujve të zemrës pasi janë vaksinuar  koronavirusit.

Komiteti për Sigurinë e Produkteve Medicinale të Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA) konsideron se sindroma e gjakderdhjes kapilare duhet të citohet si një efekt anësor i vaksinës AstraZeneca.


Është një gjendje në të cilën ndodh gjakderdhja nga venat më të vogla në muskujt dhe zgavrat e trupit, e karakterizuar nga ënjtje dhe rënie e presionit të gjakut.

EMA po zgjeron gjithashtu hetimin e saj në rastet e miokardit dhe perikarditit pas marrjes së vaksinave AstraZeneca, Pfizer, Moderna dhe Johnson & Johnson.

Të dhënat nga SHBA dhe Izraeli kanë sugjeruar që mund të jetë e mundur të vendoset një lidhje midis miokardit dhe perikarditit dhe vaksinës mARN, pasi një problem mjekësor më i lartë se sa pritej të ketë dalë te burrat më të rinj.

Lexo edhe

Video

2 Comments

Komentet janë të mbyllura.

error: