Ekspertja e gjuhës së trupit për Heard: Kështu sillet dikush që përpiqet të mashtrojë

Katër ditë më parë, në “gjyqin e shou bizit të shekullit”, Amber Heard u ul në një karrige dëshmitare.

Njerëzit postuan shpejt në rrjetet sociale se lotët e saj ishin fals dhe se ajo përdorte citate nga filmat në dëshminë e saj.

Për më tepër, Janine Driver, një eksperte e gjuhës së trupit, thotë se gjuha e trupit të aktores ka zbuluar se ajo po sillet sikur dëshiron të mashtrojë të gjithë.

Ajo në Court TV ka analizuar sjelljen e aktores në fillim të dëshmisë së saj, duke thënë se Heard kafshoi buzën e saj, gjë që sipas saj është një tregues se personi është i shqetësuar dhe nën stres.

“Është si kur ishim të vegjël, kështu që thithnim gishtin e madh. Është një gjest për të kërkuar ngushëllim,” shpjegoi Driver.

Ekspertja, e cila prej vitesh ka ndihmuar policinë të identifikojë gënjeshtarët, shtoi se taktika e aktores ishte të varroste gjykatën me informacione të parëndësishme, “gjë që shpesh bëhet nga gënjeshtarët”.


“Ata na japin shumë informacione të sakta, apo jo? Problemi është se kur ai e përshkruan vetë sulmin, ai merr ndoshta vetëm 15 për qind të kohës. Kemi shumë para dhe shumë pas kësaj. Incidenti vetë është i vogël”, shpjegoi ajo.

Ajo gjithashtu vuri në dukje se një pjesë e taktikës së mashtrimit është se Amber Heard ndonjëherë nuk i përmend përemrat.

“Ajo nuk thotë “Ai më goditi”, por thotë “më goditi”. Ajo e përjashton  përemrin. Kur njerëzit përpiqen të mashtrojnë dikë, ata i ndryshojnë përemrat ose i heqin”, shpjegoi Driver.

Ajo ka theksuar gjithashtu se aktorja shpesh ndryshon kohën e foljes në të cilën flet.

“Në fillim ajo thotë ‘godit’, pastaj përsëri ‘godit’, dhe herën e tretë thotë ‘godit’. Kur njerëzit krijojnë një histori, ata shpesh e tregojnë atë në kohën e tashme”.

Ajo tha se ishte e sigurt se disa pjesë të dëshmisë së Amber Heard ishin të sakta, por ajo gjithashtu shprehu dyshime se shumë pjesë ishin thjesht të rreme.

Lexo edhe

Video