Ekspertët thonë se koronavirusi ndryshon sjelljen seksuale te të rinjtë

Ekspertët thonë se koronavirusi ndryshon sjelljen seksuale te të rinjtë

Pandemia e koronavirusit ka ndryshuar mënyrën e jetës së njerëzve, si dhe mënyrën e jetesës së përditshme, shkaktuar një krizë ekonomike dhe i detyroi ata  të jetojnë me situata stresuese. Por sipas ekspertëve, kjo mund të ndryshojë sjelljen seksuale dhe sociale te të rinjtë.

Laura Lindberg, një studiuese në Institutin Guttmacher shprehet qartë se të rinjtë “nuk janë mirë”.

Sipas saj, një numër i madh i të rriturve të rinj po raportojnë mendime vetëvrasëse dhe “kufizimet për zhvillimin dhe mbajtjen e intimitetit në pandemi po godasin të rinjtë rëndë”, raporton The New York Times.


Shumë të rritur të rinj aktualisht jetojnë me prindërit e tyre pothuajse 24/7 dhe të afërm të tjerë, gjë që jo vetëm që shkakton stres mendor, por gjithashtu shkakton presion për shkak të rritjes së përgjegjësive familjare.

Një profesor i pediatrisë dhe popullatës dhe shëndetit të familjes në Universitetin Columbia Irving Medical Center David Bell, i cili ishte bashkautor i një artikulli së bashku me studiuesin kryesor Lindberg, tha se “sapo të hyjnë në shtëpinë e prindërve të tyre, padyshim autonomia e tyre dhe ndryshimet e privatësisë”.

Sipas tij, në disa raste, njerëzit janë zhvendosur më afër familjeve të tyre, por për të tjerët, kjo ka shkaktuar më shumë stres.

Doktor Bell, i cili është drejtori mjekësor i Klinikës së të Rinjve për Burra në Qendrën Mjekësore Irving të Universitetit Columbia, ka shpjeguar se “shumica e të rinjve tanë nuk bëjnë seks në të njëjtën frekuencë që kemi menduar se ishin”, dhe gjatë pandemisë “nëse ata do të kishin pasur partnerë të shumtë në të kaluarën, ata patjetër po përpiqen ta zbardhin atë deri në një farë mase.”

Lexo edhe

Video

error: