Ekspertët kanë gjetur një hendek ideal midis moshave të fëmijëve

Ekspertët kanë gjetur një hendek ideal midis moshave të fëmijëve

Sapo të lindni fëmijën tuaj të parë, të gjithë rreth jush do të fillojnë t’ju ​​‘bombardojnë’ me pyetjen se kur keni ndërmend të keni një fëmijë të dytë.

Ekspertët analizuan sesi një hendek më i vogël, mesatar dhe më i madh midis moshave të fëmijëve ndikon tek nëna, fëmijët dhe e gjithë familja

Nëse sapo keni lindur fëmijën tuaj të parë, përgatituni … Dhe jo vetëm për net pa gjumë dhe lodhje, por edhe për të “bombarduar” me pyetje nga të gjithë rreth jush – nga mamaja, miqtë dhe të njohurit – kur keni ndërmend të keni një fëmijë tjetër. Po, mirë se erdhët në botën e prindërve, këto pyetje nuk ndalen kurrë!

Por mos kini frikë, nëse nuk mund të mendoni për ndonjë gjë më të keqe sesa të keni një shtatzëni të re vetëm pasi sapo keni lindur fëmijën tuaj të parë, ekspertët pajtohen me ju dhe këshillojnë një pushim pak më të gjatë para se të filloni përsëri një shtatzëni të re.

Sipas një studimi të ri nga Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, pothuajse një e treta e grave kanë fëmijë mes të cilëve ka shumë pak diferencë moshe. Ekspertët mjekësorë rekomandojnë që nënat të presin të paktën 18 muaj para se të mbeten përsëri shtatzënë, që do të thotë se intervali ideal midis vëllezërve dhe motrave është rreth dy vjet e gjysmë.

Të kesh një hendek shumë të vogël midis fëmijëve tuaj do të thotë që ju jeni duke kaluar shtatzëninë në të njëjtën kohë me një fëmijë të vogël, gjë që, sipas hulumtimeve, rrit rrezikun e komplikimeve gjatë lindjes, por edhe rrezikun e lindjes së parakohshme.

Gjithashtu mund të jetë e lodhshme të kujdeseni për një foshnjë të vogël ndërsa jeni shtatzënë, dhe nivelet tuaja të kalciumit dhe hekurit mund të jenë shumë më të ulëta se në shtatzëninë tuaj të parë.


Një nga përfitimet është se fëmijët tuaj kanë më shumë gjasa të luajnë së bashku ndërsa janë ende të vegjël, megjithëse fëmijët e vegjël mund të tregojnë xhelozi dhe zemërim ndaj një fëmije të ri.

Nëse punoni, do të keni një periudhë pushimi të lehonisë ndërsa fëmija juaj i parë është ende i vogël, kështu që ju mund të shijoni më shumë kohë me fëmijët.

Një avantazh tjetër është se është më e lehtë të planifikosh pushime dhe aktivitete të tjera, pasi fëmijët në shumicën e tyre do të jenë në gjendje të marrin pjesë dhe të kënaqen së bashku.

Trupi juaj do të ketë kohë të kthehet në normale pas shtatzënisë, lindjes së një fëmije, dhe ju do të jeni akoma të azhurnuar me informacionin në lidhje me foshnjën.

Ju do të jeni në gjendje të ripërdorni pajisjet e foshnjës për të cilat fëmija juaj i parë nuk ka më nevojë.

Ky është gjithashtu intervali kohor më i zakonshëm midis fëmijëve, kështu që në mjedisin tuaj të dy fëmijët tuaj mund të kenë një shok të moshës së tyre. Fëmijët tuaj, megjithatë, mund të jenë tashmë nxënës të shkollës para se të fillojnë të luajnë dhe të kalojnë kohë së bashku.

Interval më i gjatë: Më shumë se katër vjet

Ju mund të keni nevojë të rifreskoni njohuritë tuaja për foshnjat, por mund të përqendroheni tek i porsalinduri ndërsa fëmija juaj më i madh do të jetë në kopsht ose shkollë. Do të thotë gjithashtu të zgjasësh kohën kur do të jesh i zënë dhe i lodhur me fëmijët e vegjël.

Lexo edhe

Video

error: