Edhe 2.5 milionë të ri të papunë në Shtetet e Bashkuara

Edhe 2.5 milionë të ri të papunë në Shtetet e Bashkuara

Dy milionë e gjysmë qytetarë aplikuan për përfitime të papunësisë javën e kaluar në SHBA, tregojnë të dhëna të reja të qeverisë amerikane, që pasqyrojnë pasojat e vazhdueshme të rënda ekonomike të pandemisë koronavirus.

Përfitimet e papunësisë u paraqitën nga 2.438 milionë qytetarë javën e kaluar, sipas të dhënave të rregulluara sezonale nga Departamenti i Punës.

Të dhënat për javën e kaluar janë rishikuar dhe tani tregojnë se janë paraqitur 2.687 milionë aplikime, gati 300 mijë më pak se ato të publikuara fillimisht.


Sidoqoftë, numrat kanë rënë që nga java e fundit e marsit, kur masat e karantinës ishin në lëvizje të plotë dhe një rekord prej 6.867 milionë amerikanë aplikuan për kompensim.

Qytetarët me punë afatshkurtra nuk kanë të drejtë për përfitime të rregullta të papunësisë dhe për të fituar ndihmën për shkak të humbjes së vendeve të punës dhe të ardhurave të lidhura me pandeminë e koronavirusit, ata duhet së pari të aplikojnë për përfitime shtetërore dhe të refuzohen, transmeton Reuters.

Për shkak të masave karantinë që kanë ndalur aktivitetin ekonomik, SHBA po regjistron papunësinë më të lartë që nga Depresioni i Madh i viteve 1930.

Lexo edhe

Video