Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

E veja e agjentit të helmuar kërkon 3.5 milionë euro dëmshpërblim nga Putini

E veja e agjentit të helmuar kërkon 3.5 milionë euro dëmshpërblim nga Putini

E veja e Alexander Litvinenko ka paraqitur një kërkesë kundër Rusisë në Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut (ECHR), duke kërkuar 3.5 milionë euro si kompensim për helmimin e tij nga njerëzit e Vladimir Putin në Londër.

Marina Litvinenko po kërkon dëmtime ndëshkuese dhe pagesa për të ardhurat e humbura të akumuluara. Një hetim publik arriti në përfundimin se vrasja e burrit të saj në vitin 2006  ishte urdhëruar nga presidenti rus.


Parashtresa gjithashtu kërkon që gjykatësit e Strasburgut të vendosin mbi rëndësinë e modelit të vrasjeve në shënjestër dhe vrasjeve në tentativë të kryera nga agjentët e shtetit rus në të gjithë Evropën dhe Lindjen e Mesme, raporton Guardian.

Ndër sulmet e listuara janë helmimi i Sergei Skripal dhe vajzës së tij Yulia në Salisbury para dy vjetësh dhe vdekja pasuese e Dawn Sturgess pasi ajo trajtoi një enë të hedhur të mbushur me agjentin nervor Novichok.

Video

error: