Dy pjesëtarë të FSK-së tregojnë sukses në një prej ushtrimeve më sfiduese në Britani (Foto)

Dy pjesëtarë të FSK-së tregojnë sukses në një prej ushtrimeve më sfiduese në Britani (Foto)

Dy pjesëtarë të Forcës së Sigurisë së Kosovës janë në mesin e ushtarëve britanez në “Light Close Reconnaissance Commanders Course”, të cilët janë duke i përsosur aftësitë̈ e tyre të shenjëtarisë̈ në Brecon përpara se të zbarkojnë̈ në stërvitjen e tyre përfundimtare.

Kursi 8-javor mbahet në divizionin e zbulimit dhe taktikave të blinduara në Warminster.


Kursi është sfidues dhe brenda tri javëve të fundit që zhvillohet në Brecon, ushtarët do të mbarojnë̈ atë vetëm pasi të kenë përfunduar stërvitjen përfundimtare 10-ditore, ka njoftuar faqja e ushtrisë britaneze.

Ushtarët do të kualifikohen për të komanduar një Patrullë ose Togë te Zbulimit brenda njësisë̈ së tyre, nëse tregohen të suksesshëm.

Lexo edhe

Video

error: