Dorëhiqet presidenti i Federatës së Futbollit të Gjermanisë

Dorëhiqet presidenti i Federatës së Futbollit të Gjermanisë

Presidenti i Federatës së Futbollit të Gjermanisë (DFB) Fritz Keller ofroi dorëheqjen e tij të martën pas përfundimit të debatit në gjykatën sportive javën e ardhshme për shkak të një komenti nazist drejtuar nënkryetarit dhe disa zyrtarë të tjerë të lartë të DFB duhet të lënë postet e tyre .

Keller, i cili mori detyrën në shtator 2019, me synimin për të reformuar një organizatë të goditur nga skandalet për pagesa të parregullta, përballet me një vendim të gjykatës sportive mbi komentet e bëra nënkryetarit Rainer Koch.

“Presidenti Fritz Keller në një vendim që ai e bëri vetë deklaroi gatishmërinë e tij kryesore për të dhënë dorëheqjen si president pas përfundimit të procedurave në Gjykatën Sportive të DFB të hënën, 17 maj,” tha DFB në një deklaratë.


Muajin e kaluar, Keller e quajti Koch, një gjykatës civil, “Freisler”, një referencë ndaj gjykatësit famëkeq nazist Roland Freisler, një pjesëmarrës në një konferencë të vitit 1942 në të cilën nazistët paraqitën “zgjidhjen e tyre përfundimtare” për shfarosjen e hebrenjve.

Ai kërkoi falje, por refuzoi të jep dorëheqjen pasi shteti dhe sindikatat rajonale të DFB tërhoqën besimin e tij dhe e nxitën atë të largohej.

Sekretari i Përgjithshëm Friedrich Curtius, me të cilin Keller ishte në mosmarrëveshje për mbikëqyrjen brenda DFB, do të largohet gjithashtu nga posti, kështu që Aleancës në fakt i prehet koka. Keller është një ish-president i Freiburgut.

Video