Dita Ndërkombëtare për Reduktimin e Katastrofave

Dita Ndërkombëtare për Reduktimin e Katastrofave

Dita Ndërkombëtare për Reduktimin e Katastrofave shënohet më 13 tetor.


Shënimi i kësaj dite nisi të shënohej nga viti 1989, pas një thirrje nga Asambleja e Përgjithshme të OKB-së, për të pasur një ditë për të promovuar një kulturë globale të reduktimit të rrezikut nga katastrofat.

Kjo ditë ka për qëllim ndërgjegjësimin për një mjedis të gjelbër dhe reduktimin e ekspozimit ndaj katastrofave.

Lexo edhe

Video