Dita kur Gjermania lëviz kryeqytetin nga Boni në Berlin

Dita kur Gjermania lëviz kryeqytetin nga Boni në Berlin

Bundestagu gjerman më 20 qershor të vitit 1991, voton për të lëvizur kryeqytetin nga Boni përsëri në Berlin.


Boni kishte qenë de fakto kryeqytet i Republikës Federale Gjermane. Në njohje të kësaj, ish-kryeqyteti mban një lloj titulli të veçantë, atë të qyteti federal (Bundesstadt).

Boni është vendlindja e kompozitorit Ludëig van Beethoven (1770). Bon rrjedh nga lashtësia dhe mban emrin e fisit gjermanik “Eburoni”.

Lexo edhe

Video