Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

Dita Botërore e Monumenteve dhe Vendbanimeve historike

Dita Botërore e Monumenteve dhe Vendbanimeve historike

Në vitin 1982 u miratua vendimi që më 18 prill të çdo viti të shënohet Dita Ndërkombëtare e Monumenteve dhe Vendbanimeve Historike.


Kjo ditë shihet si mundësi për të gjithë komitetet kombëtare që të mbrojnë qëllimet e tyre të përbashkëta.

Një vit më vonë, Konferenca e Përgjithshme e UNESCO-s, u ka rekomanduar shteteve anëtare që të shqyrtojnë mundësinë e deklarimit të kësaj dite.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.

error: