DIAGNOSTIKIMI I HERSHËM I KANCERT TË GJIRIT SHPËTON JETË

DIAGNOSTIKIMI I HERSHËM I KANCERT TË GJIRIT SHPËTON JETË

1️⃣Muaji tetor është muaj i vetëdijesimit për kancerin e gjirit, një prej sëmundjeve më të shpeshta te gratë.

2️⃣Kanceri i gjirit paraqitet kur qelizat rriten jashtë kontrollit.

3️⃣Kanceri i gjirit mund të paraqitet në pjesë të ndryshme të gjirit dhe në një periudhë mund t’a përfshijë edhe metastaza.


4️⃣Prandaj, është e rëndësishme të bëhet diagnostikimi i hershëm.

5️⃣Gratë mund të bëjnë vetëkontroll mujor të gjirit duke kërkuar ndihmë për çdo gjë të jashtëzakonshme që mund të vërejnë, mund të bëjnë edhe ekzaminimi klinik nga profesionistët shëndetësor, mamografinë apo eko të gjirit.

🥼Mjekët e spitalit “Fati Im” këshillojnë të gjitha gratë që të bëjnë ekzaminime dhe të kujdesen për shëndetin e tyre.

#spitali #fati #im #shendet #siguri #kujdes #profesionalizem #perkushtim #lider #kanceri #gjiri #tetor #vetedijesim #lpsc #hsc #femra #grua #vajze #kosove #prishtine #gjakove #prizren #gjinekologji #infertilitet #urologji #pediatri #endokrin #interno #laborator #anaiza

Lexo edhe

Video