Detaje të gjyqit: Gishti i prerë i Johnny Depp përfundoi në dysheme

Detaje të gjyqit: Gishti i prerë i Johnny Depp përfundoi në dysheme

Gjatë gjyqit në padinë e ngritur nga Johnny Depp kundër ish-bashkëshortes së tij Amber Heard, mjeku dhe infermierja private e Depp-it dëshmuan për dëmtimin që aktori pësoi në një shtëpi me qira në Australi, ku xhiroi pjesën e pestë të filmit “Piratët nga Karaibet” në mars 2015.

Mjeku David Kipper dëshmoi dje në një video se ai hyri në shtëpi dhe gjeti Heard, të cilin ai e përshkroi si “dukshëm të mërzitur”, por pa ndonjë lëndim të dukshëm. Ai tha se majën e gishtit të prerë të Depp e ka gjetur një kuzhinier në dyshemenë e kuzhinës, pas së cilës mjeku i ka siguruar një ambulancë.

Sipas dëshmisë së Kipper, aktori u ka thënë mjekëve rrugës për në spital se ka prerë gishtin me thikë. Gjykatës iu tha se Kipper nuk përmendi në shënimet e tij shishen që iu hodh Depp-it.

Debbie Lloyd, infermierja e Depp, e cila punon me pacientë të varur, tha se kishte dëgjuar pretendime kontradiktore se si ndodhi lëndimi. Mes tyre është se ai ka goditur telefonin me dorë dhe se Heard “i ka hedhur një shishe vodka”. Lloyd nuk i kujtohej kush ia tha këtë, por ajo tha se shtëpia ishte në rrëmujë kur ajo mbërriti.

Ajo tha se nuk ka gjetur një pjesë të gishtit, por ai është gjetur nga një burrë i quajtur Ben, për të cilin tha se mund të ketë qenë menaxheri i shtëpisë.

Depp kishte papastërti në duart e tij, tha Lloyd, por asaj nuk i kujtohet të ketë parë copa xhami në shtëpi. Ajo e shoqëroi Depp në spital me Kipper. Lloyd dhe Kipper thanë se nuk e kishin parë kurrë Depp, se ai ishte i dhunshëm ndaj Heard dhe se ata kurrë nuk e kishin parë aktoren të plagosur.


Sean Beth, truproja e Depp, tha gjithashtu se ai kurrë nuk e kishte parë Depp të ishte i dhunshëm ndaj Heard.

Beth përshkroi Depp dhe Heard që silleshin si një “çift i shkollës së mesme” në fillim të lidhjes së tyre, por ata shpejt filluan të debatonin rregullisht. Ai tha se ishte dëshmitar i Heard duke hedhur një “shishe me ujë ose një filxhan kafeje” në drejtim të Depp. Beth tha gjithashtu se ai pa lëndime te Depp, duke përfshirë një mollëz të fryrë në mars 2015.

Gjykatës iu shfaq një fotografi që tregonte mavijosje në fytyrën e Depp, të cilën Beth e mori “si provë në rast se Heard u përpoq të ngrinte akuza kundër Depp”. Një tjetër foto, e marrë nga Beth rreth dhjetorit 2015, tregon gërvishtje në fytyrën e Depp.

Johnny Depp qeshi kur gjykatës iu shfaq një mesazh SMS që aktori i dërgoi infermieres së tij, në të cilin Depp përmend organin e tij seksual. Teksti ishte pjesë e një faljeje pasi Depp refuzoi të takonte infermieren ose dikë tjetër më herët atë ditë.

Depp i shkroi Lloyd-it: “Hej fëmijë, më vjen shumë keq për sot. Mendova se ishe Stephen, për të cilin nuk jam veçanërisht entuziast për shkak të humbjes së besnikërisë dhe humbjes së kujtesës.”

“Ai u përpoq të më shante mua për të udhëtuar me gruan time. Ai gjithashtu hyri në shtëpinë time sikur të ishte një stacion Grand Central. Me vjen shume keq nëse të mërzita. Nëse dëshironi, mund të më jepni pak morfinë për të parë nëse gjuha dhe p… më prekin. Me dashuri, J”, përfundoi Depp.

Në një korrespondencë, Depp e quajti Lloyd-in “të ëmbël” dhe “shpëtimtare” dhe i tha asaj “të dua shumë”. Në shënimet e tij të shtatorit 2014, Depp u ankua se Heard, e cila ishte e fejuara e tij në atë kohë, kishte “çmenduri të keqe”.

Lexo edhe

Video

Komentet janë të mbyllura.