Dëshmitari i dytë: Nuk kam njohuri që është mbajtur ndonjë person i ndaluar në Zllashë

Dëshmitari i dytë i mbrojtur në rastin e Salih Mustafa ka thënë se nuk ka njohuri nëse ndonjë person është mbajtur i ndaluar në kompleksin në Zllashë.

Ai derisa i është përgjigjur pyetjeve të avokatit mbrojtës të Mustafës, ka thënë se nuk ka dëgjuar ndonjëherë për diçka të tillë

Avokati Von Bone: Zoti dëshmitar, me aq sa di ti a është mbajtur ndonjë person i ndaluar ndonjëherë në kompleksin e Zllashit?

Dëshmitari: Nuk e di që është mbajtur, nuk kam njohuri që ka pasur diçka të tillë aty.

Avokati Von Bone: A ke dëgjuar nga të tjerët për një gjë të tillë ndonjëherë?

Dëshmitari: Nuk kam dëgjuar asnjëherë.

Dëshmitari i mbrojtur ka thënë se pjesëtarët e njësisë BIA kanë bartur uniformën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Avokati e ka pyetur dëshmitarin se nga e di ai që baza ishte nën kontrollin e BIA-s.

Avokati Von Bone: Baza për të cilën ke folur, kompleksi për të cilin ke folur a ke dijeni ti nëse ka qenë nën kontrollin e njësisë BIA? Nga e di ti këtë që kjo bazë ishte nën kontrollin e BIA-s, baza për të cilën folëm më herët?

Dëshmitari: Po të kundërpërgjigjem në pyetje, nga e di kush është kryetar i komunës këtu në këtë vend, ju nga e dini..

Këtu ka ndërhyrë kryetarja e turpit gjykues duke i kërkuar dëshmitarit që të përgjigjet dhe jo të bëjë pyetje.

“Shumë thjeshtë, e kemi dite se BIA ka qenë baza e skifterëve ka qenë në atë pjesë atje, e ka ditë çdo ushtar, e kam ditë edhe unë, ndoshta edhe shumë qytetarë e ka ditë që ka qenë baza e BIA, ata kanë komanduar në atë pjesë aty, në atë lokacion”, ka thënë dëshmitari.

Ndërsa avokati e ka pyetur nëse ka diskutuar ndonjëherë me Salih Mustafën nëse ai apo njësia e ti e kontrollonte lokacionin në Zllashë.

Video 16.41.17

Avokati Von Bone: A ke diskutuar ndonjëherë me zotin Mustafa, që ai ose njësia e tij kontrollonte lokacionin në Zllashë?

Dëshmitari: Këtë pyetje që po e bënë është sikur me u qu me i thënë mësuesit jo nuk është kështu por kështu.

Ndër të tjera, dëshmitari ka thënë se BIA nuk kishte ndonjë bazë tjetër përveç asaj në Zllashë dhe ka shtuar që nuk i takuar ata në ndonjë tjetër vend.

“Nuk di asgjë më shumë se veç ushtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës që ka qenë njësitë i ushtrisë Çlirimtare të Kosovës por u thirr me BIA, por faktikisht ne më shumë i kemi thënë Skifterët”, ka thënë dëshmitari kur është pyetur se çka di rreth BIA-s.


Ai ka shtuar shtabi i përgjithshëm i Brigadës 153 ka qenë në shkollën e Zllashit.

Video  16.24.10

Avokati Von Bone: Cili ishte pozicioni i Rrahman Dinit?

Dëshmitari: Sa e di unë pozicioni i Rrahman Dinit ka qenë shef i shtabit të brigadës, aq sa e di unë.

Avokati Von Bone: Ku ndodhej, ku ishte i lokalizuar?

Dëshmitari: Shtabi i brigadës ka qenë në shkollën e Zllashit.

Avokati Von Bone: Njësia BIA a ishte në të vërtetë një njësi që bënte pjesë në brigadën 153?

Dëshmitari: Njësia BIA nuk ishte pjesë e brigadës 153 por ishte pjesë e zonës Operative të Llapit.

Avokati Von Bone: BIA a kishte ndonjë autoritet mbi policinë ushtarake, a kishte BIA autoritet mbi brigadën?

Dëshmitari:  Nuk e di, jo nuk e besoj.

Dëshmitari i dytë i mbrojtur në rastin e Salih Mustafës, është marrë në pyetje në seancë të mbyllur nga mbrojtësja e viktimave derisa edhe në pyetjet e avokatit mbrojtës seanca ka qëndruar e mbyllur në të shumtën e kohës.

Dëshmitari i dytë do të paraqitet edhe të hënën para trupit gjykues.

Dëshmitari W04600 është përgjigjur edhe në pyetjet e prokurorit, në pjesën e parë të seancës, të cilit i ka thënë se komandant Cali ka bartur një kapele të kuqe dhe ka qenë në uniformë të UCK-së në të shumtën e kohës.

Në këtë seancë të cilën Salih Mustafa e ka përcjell përmes video-lidhjes, dëshmitari ka thënë se nuk ka njohur se kush ka qenë eprori i drejtpërdrejtë i komandant Calit por ka shtuar se ai ka pasur një zëvendës të njohur si “Dardani”.

Ndërsa dëshmitari i parë i mbrojtur i Zyrës së Prokurorit të Specializuar kundër Salih Mustafës, Ë03593 e ka përfunduar dëshminë e tij dje, i njëjti kishte dëshmuar për katër ditë më radhë në Dhomat e Specializuara.

Salih Mustafa, i njohur në luftë si komandant Cali, është i arrestuari i parë nga Specialja dhe ky është gjykimi i parë që ka filluar në Dhomat e Specializuara të Kosovës në Hagë.

Aktakuza ndaj Mustafës është konfirmuar më 12 qershor të vitit 2020 ndërsa ai u arrestua më 24 shtator të vitit të kaluar, me pretendimin për krime lufte.

Në deklarimin e tij para trupit gjykues, Salih Mustafa është deklaruar i pafajshëm.

Lexo edhe

Video

4 Comments

  • […] të dytë në rastin e Salih Mustafës në Hagë, më 4 tetor paraqitet dëshmitari i tretë Dëshmitari i dytë: Nuk kam njohuri që është mbajtur ndonjë person i ndaluar në Zllashë Prokurori përfundon pyetjet për dëshmitarin e dytë, seanca do të vazhdojë me pyetjet e […]

  • […] të dytë në rastin e Salih Mustafës në Hagë, më 4 tetor paraqitet dëshmitari i tretë Dëshmitari i dytë: Nuk kam njohuri që është mbajtur ndonjë person i ndaluar në Zllashë Prokurori përfundon pyetjet për dëshmitarin e dytë, seanca do të vazhdojë me pyetjet e […]

  • […] të dytë në rastin e Salih Mustafës në Hagë, më 4 tetor paraqitet dëshmitari i tretë Dëshmitari i dytë: Nuk kam njohuri që është mbajtur ndonjë person i ndaluar në Zllashë Prokurori përfundon pyetjet për dëshmitarin e dytë, seanca do të vazhdojë me pyetjet e […]

  • […] Gjykimi ndaj Mustafës, dëshmitari i pestë thotë se ishte pjesë e Brigadës 153 Dëshmitari i pestë thotë se s’ka pasur kontakt personal me Salih Mustafën, por vetëm përshëndetje Prokuroria përfundon pyetjet për dëshmitarin e pestë në gjykimin ndaj Salih Mustafës Dëgjohet dëshmitari i katërt në rastin e Salih Mustafës Përfundon dëgjimi i dëshmitarit të katërt në procesin gjyqësor kundër Salih Mustafës Dëshmitari i tretë në Hagë: Në Zllashë më dërguan të komandant Cali, aty më keqtrajtuan Gjykimi i Salih Mustafë, dëshmitari i tretë thotë se është maltretuar 18 ditë në Zllashë Dëshmitari i tretë: Ende kam pasoja nga maltretimet e bëra në Zllashë Përfundon dëgjimi i dëshmitarit të tretë në gjykimin e Salih Mustafës Dëshmitari përmend edhe dy femra derisa flet për objektin në Zllashë ku pretendon se është mbajtur Dëshmitari: Pas maltretimeve në Zllashë, jam trajtuar nga mjekë privatë Përfundon dëgjimi i dëshmitarit të tretë në gjykimin e Salih Mustafës Prokurori përfundon pyetjet për dëshmitarin e dytë, seanca do të vazhdojë me pyetjet e mbrojtëses së viktimave https://kosovapress.com/deshmitari-i-dyte-nuk-kam-njohuri-qe-eshte-mbajtur-ndonje-person-i-ndaluar-n…https://kosovapress.com/prokurori-perfundon-pyetjet-per-deshmitarin-e-dyte-seanca-do-te-vazhdoje-me-pyetjet-e-mbrojteses-se-viktimave/https://kosovapress.com/perfundon-degjimi-i-deshmitarit-te-dyte-ne-rastin-e-salih-mustafes-ne-hage-me-4-tetor-paraqitet-deshmitari-i-trete/ ​Paraqitet dëshmitari i parë në gjykimin e Salih Mustafës në Hagë ​Flet dëshmitari i parë në Hagë në rastin e Salih Mustafës: Çdo gjë u bë me urdhër të të akuzuarit Gjykimi në rastin e Salih Mustafës, dëshmitari: Nuk dua të përmend emrin e të akuzuarit asnjëherë ​Flet dëshmitari i parë në Hagë në rastin e Salih Mustafës: Çdo gjë u bë me urdhër të të akuzuarit Dëshmitari thotë se gjatë qëndrimit në Zllashë ka dëgjuar emrin “komandant Cali” Dëshmitari: Më ka ardhur marre me i tregua mjekut që më ka rrahur UÇK-ja ​Gjykimi në Hagë, dëshmitari thotë se nuk e ka njohur të akuzuarin por e di që është ai i cili e ka rrahur Pyetjet e mbrojtëses së viktimave për dëshmitarin e parë në Hagë po zhvillohen në seancë të mbyllur Salih Mustafa lëshon sallën, seanca shkon në pauzë ​Salih Mustafa konfirmon deklaratën e tij: Nuk jam fajtor për asnjë nga pikat që më ngarkohen Salih Mustafa lëshon sallën, seanca shkon në pauzë ​Gjykimi në Hagë, dëshmitari thotë se nuk e ka njohur të akuzuarin por e di që është ai i cili e ka rrahur Gjykata Speciale konfirmon arrestimin e Salih Mustafës […]

Komentet janë të mbyllura.