Dëgjoi “fishkëllimë” në organe, ​​mjekët tronditen nga zbulimi

Dëgjoi “fishkëllimë” në organe, ​​mjekët tronditen nga zbulimi

Ajo ditë dukej si një makth, një burrë 72-vjeçar i paidentifikuar nga SHBA më vonë tregoi tinguj të çuditshëm që vinin nga organet e tij gjenitale, më saktë – nga skrotumi.

Vrapoi në ambulancë pa frymë, me fytyrë të fryrë. Mjekët e panë me habi. American Journal of Case Reports më vonë shkroi se ai ishte personi i parë në botë me një ‘skrotum fishkëllimë’.

Ai u dërgua menjëherë për një radiografi për të deshifruar rrjedhën e pazakontë të ajrit në trupin e tij.

Një skanim i gjoksit tregoi se kishte një sasi të tepërt ajri të bllokuar në trup. Kjo përfundimisht shkaktoi kolapsin e mushkërive, gjë që mund të rezultojë në dëmtim të përhershëm të funksionit të zemrës dhe mushkërive, madje mund të çojë në vdekje.

Mjekët më në fund zbuluan burimin e problemit. Ishte një plagë e hapur në anën e majtë të skrotumit të mbetur pas operacionit në testikuj.


Burri përfundoi në anestezi të thellë menjëherë pas diagnozës. Mjekët i futën dy tuba plastikë në gjoks përmes të cilave ajri i tepërt dilte nga trupi i tij.

“Ai ishte i ënjtur i tëri dhe gjendja e tij po përkeqësohej. Një sasi e caktuar ajri ishte bllokuar në mes të mushkërive të tij dhe murit të kraharorit, dhe ajo vazhdimisht rritej”, tha mjeku Brant Bickford i cili udhëhoqi këtë çështje.

Për fat të mirë, mushkëritë e tij u kthyen në normalitet tri ditë pas procedurës dhe ai u lirua në shtëpi në gjendje të mirë.

Megjithatë, për mjekët nuk është e qartë se si ajri mbeti i bllokuar në skrotum për kaq gjatë (kjo gjendje quhet ndryshe – pneumoscrotum). Ka zgjatur dy vjet, që sipas mjekëve është “jashtëzakonisht e gjatë”.

Përndryshe, pneumoscrotum është një gjendje e rrallë në të cilën ajri mbetet i bllokuar në skrotum.

Vetëm 60 raste janë përshkruar në literaturën mjekësore. Meqenëse ajri nuk mund të dalë përmes hapjeve të trupit, ky çrregullim kërkon ndërhyrje mjekësore, transmeton New York Post.

Lexo edhe

Video