Dëgjimi i muzikës gjatë lindjes mund të lehtësojë dhimbjen

Dëgjimi i muzikës gjatë lindjes mund të lehtësojë dhimbjen

Muzika është një gjë e fuqishme – mund të na ndihmojë të përqendrohemi, të flemë, të pushojmë, por edhe të lindim.

Listat e lojërave të lindjes janë bërë një zgjedhje popullore për gratë shtatzëna vitet e fundit.

Ky nuk është vetëm një placebo ose një modë – muzika mund të jetë një mjet i mahnitshëm gjatë lindjes, sepse mund të ndryshojë mënyrën se si e përjetoni dhimbjen.

Mamia Marley Hall thotë se dëgjimi i muzikës gjatë lindjes ka qenë prej kohësh një mënyrë popullore për të përballuar punën. Studiuesit kanë dokumentuar përfitimet e kësaj metode që nga viti 2000.


“Studimet e tyre kanë arritur në përfundimin se dëgjimi i muzikës mund të ndryshojë mënyrën se si një person përjeton dhimbje për shkak të mënyrës se si tingujt veprojnë përmes sistemit nervor qendror. Këto pjesë të trurit janë të lidhura ngushtë me kujtesën dhe emocionet,” thotë Hall.

Muzika jo vetëm që mund të na bëjë të përpunojmë dhimbjen ndryshe, por gjithashtu ka një efekt qetësues në trupin tonë – dhe mund të na qetësojë. Kjo na ndihmon të kemi një mënyrë më pozitive të të menduarit, shkruan Metro.

Catherine Graves, themeluese e KG Hypnobirthing, thotë se “shumë gra e gjejnë muzikën qetësuese gjatë lindjes dhe hartojnë një listë muzikore për riprodhim gjatë lindjes. Ndoshta përfitimi kryesor është se muzika qetësohet dhe, kur mendja është e qetë, ne krijojmë hormonin oksitocinë. “

“Ka receptorë të oksitocinës në mitër, dhe muskujt e mitrës punojnë më mirë kur mendja është më e qetë, kështu që lindja është më e shkurtër”, shton Graves.

Lexo edhe

Video