Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

Dëbimi i diplomatit, Ambasada e Rusisë kundërshton veprimet: Akuzat janë të pabaza dhe fiktive

Dëbimi i diplomatit, Ambasada e Rusisë kundërshton veprimet: Akuzat janë të pabaza dhe fiktive

Ambasada e Rusisë në Tiranë ka reaguar pas vendimit të qeverisë shqiptare për dëbimin e diplomatit rus, Alexey Krivoshev për shkelje të masave anti-Covid. Ajo thotë se ky vendim për shpalljen “Non Grata” të zyrtarit rus nuk është bazuar në asnjë provë.

“Në kundërshtim me deklaratat e Ministrisë, emri i Alexei Krivoshev nuk është përmendur asnjëherë gjatë kontakteve mes ambasadës ruse dhe ministrisë së Jashtme të Shqipërisë. Për herë të parë dhe të fundit, u shfaq në verbalin e Ministrisë së Jashtme të Shqipërisë, datë 20.01.2021, sipas të cilit z. Krivoshev u shpall person ′′non grata”. Në të njëjtën kohë, asnjë provë për shkelje të masave anti-Covid të marra në Shqipëri, nuk ishte”, thuhet në reagim.

Ambasada thekson se diplomati në fjalë nuk ka pasur asnjë kontakt të jashtëm, përveç vizitave, që kryera në mjediset mjekësore për të mposhtur Covid-19.


“Sa i përket z. Krivoshev, pas fillimit të nëntorit 2020 u diagnostikua me COVID-19, ishte nën protokoll mjekësor për dy javë vetë-izolim me familjen, duke vëzhguar rreptësishtë karantinimin e përshkruar, dhe shkoi në punë vetëm pasi kaloi dy teste negative. Ai nuk kishte asnjë kontakt të jashtëm, përveç vizitës në mjediset mjekësore për të kaluar testin pozitiv”,  sqarohet më tej.

Më tej, ambasada e Rusisë pretendon se akuzat që Shqipëria ka ngritur ndaj diplomatit janë të pabaza dhe fiktive dhe se vënë në dyshim zhvillimin e marrëdhënieve miqësore. 

“Ne besojmë se akuzat e ngritura ndaj tij janë pa baza dhe janë fiktive. Kundër sfondit të këtij sigurimi të palës shqiptare, dyshohet dëshira për zhvillimin e marrëdhënieve miqësore”, theksohet më tej.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.

error: