Kultur
Tag der Befreiung, Parade der Künstlergruppen im Zentrum von Deçan
Grupe artistike kanë defiluar sot në qendër të Deçanit në ditën e dytë të kremtimit të 25-vjetorit të Ditës së Çlirimit të kësaj komune. Kremtimi i kësaj dite do të vazhdojë me natën finale të Festivalit Gjithëkombëtar të Folklorit “Eshkë e ndezur mbi Shkëlzen”, kushtuar rapsodëve Dervish Shaqa e Demush Neziri. Kryetari i Komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj, dje ka falënderuar të gjitha shoqëritë̈ kulturore dhe artistike nga të gjitha trojet shqiptare për atmosferën që krijuan dhe dhuruan me rastin e shënimit të Ditës së Çlirimit të Deçanit. "Me kujtimin e atyre që dhanë gjithçka, që të gëzojmë sot ditët e lirisë, ne sot festojmë 25-vjetorin e Çlirimit të Deçanit. Përjetësisht mirënjohës ndaj luftëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, NATO-s në krye me SHBA-të dhe gjithë aleatëve tanë që i qëndruan afër popullit shqiptar! Urime Dita e Çlirimit, Deçan! Lavdi e nderim brezave që e çliruan dhe ndërtuan shtetin", ka shkruar Ramosaj sot në Facebook. Komuna e Deçanit nderon me çmimin “Qytetar Nderi” neurokirurgun Mentor Petrela • KosovaPress
Mehr aus Kultur
Gesamt: 347
Diese Website wird gepflegt und verwaltet von Nachrichtenagentur KosovaPress. KosovaPress behält sich die Urheberrechte gemäß den gesetzlichen Bestimmungen zum Urheberrecht und zum geistigen Eigentum vor. Die Nutzung, Veränderung und Verbreitung für kommerzielle Zwecke ohne Zustimmung von KosovaPress ist strengstens untersagt.
Diese Website-Anwendung wurde mit Unterstützung von entwickelt #SustainMediaProgramme, kofinanziert von der Europäischen Union und der Bundesregierung, der Teil umgesetzt von GIZ, DW Akademie und Internews. Der Inhalt liegt in der alleinigen Verantwortung von KosovaPress und spiegelt nicht unbedingt die Ansichten der EU oder der Bundesregierung wider.
Alle Rechte vorbehalten von APL KosovaPress © 2002-2024