Gesundheit
Fünf Möglichkeiten, sich ohne künstliche Kühlung zu trösten
Die Hitze mag zu lustigen Sommeraktivitäten anregen, aber der Körper sollte nicht zu lange zu heiß sein, da übermäßige Hitze laut den US-amerikanischen National Institutes of Health das Gehirn und andere Organe schädigen kann. Schwitzen ist das natürliche Kühlsystem des Körpers, aber wenn es nicht ausreicht, besteht ein erhöhtes Risiko für die Entwicklung einer hitzebedingten Hyperthermie – zu deren Anzeichen Hitzekrämpfe, Hitzeödeme und Hitzschlag gehören. Die Hitze in Kombination mit hoher Luftfeuchtigkeit erhöht dieses Gesundheitsrisiko, da sich bei hoher Luftsättigung Schweiß auf der Haut ansammelt und der Körper nicht auf natürliche Weise abkühlen kann, berichtet die BBC. Qëndroni të hidratuar Kur jeni të nxehtë, hidratimi është hapi i parë dhe më i rëndësishëm në ftohjen, tha Wendell Porter, një profesor i inxhinierisë bujqësore dhe biologjike në Universitetin e Floridës. Temperatura e ujit nuk është e rëndësishme sepse trupi i avullit do ta ngrohë atë. Nëse trupi juaj vuan nga nxehtësia dhe duhet të ftohet, nuk mund ta bëjë këtë pa një sasi të caktuar lagështie, sepse trupi ftohet duke djersitur, shton ai. Bëni një dush ose banjë të ftohtë Një dush ose banjë e ftohtë ndihmon në ftohjen e trupit duke ulur temperaturën e tij të brendshme, tha Porter. Për freski shtesë, provoni sapun me nenexhik. Mentoli në vajin e mentës aktivizon receptorët e trurit që i tregojnë trupit tuaj se diçka që hani ose ndjeni është e ftohtë. Përveç kësaj, mund të përdorni edhe peceta të ftohta në qafë ose kyçet e dorës. Vendosni një leckë të ftohtë ose pako akulli në kyçet e dorës ose mbështillni ato rreth qafës për të ftohur trupin tuaj. Këto pika pulsi janë zona ku enët e gjakut janë afër lëkurës, kështu që ju do të ftoheni më shpejt. Mbyllni perdet Nëse keni dritare që përballen me diellin, mbyllni perdet ose blindat mbi to për të "parandaluar që dielli të hyjë direkt në shtëpi dhe ta ngrohë atë, tha Porter. Wenn Sie die Klimaanlage einschalten, stellen Sie sie nicht unter 21 Grad ein, um das Haus schneller abzukühlen, sagt Samantha Hall, Gründerin eines australischen Designforschungsunternehmens, das bei der Schaffung gesunder, nachhaltiger Gebäude hilft. “Thjesht funksionon më gjatë për të arritur atë temperaturë dhe do të vazhdojë derisa të filloni të ndjeni të ftohtë dhe më pas është e vështirë të balanconi”, shtoi ajo. Në vend të kësaj, mbajeni temperaturën sa më të lartë që të jetë e mundur, ndërsa jeni akoma të rehatshëm. Përdorni çarçafë pambuku Pambuku është një nga materialet që marrin frymë, kështu që çarçafët e pambukut mund t'ju ndihmojnë t'ju mbajnë të freskët gjatë natës. Sa më i ulët të jetë numri i fijeve të pambukut, aq më i mirë është, tha Porter. Kjo është për shkak se një numër më i lartë i fijeve ka më shumë thurje për centimetër katror. Shijoni ëmbëlsirat e ngrira Mënyra e fundit dhe më e ëmbël potenciale për të hequr qafe ndjenjën e nxehtësisë është – akullorja, por mos e teproni me sheqerin nëse jeni të nxehur ose në rrezik mbinxehjeje, tha Porter. “Sheqeri do të përshpejtonte metabolizmin tuaj dhe do të fillonit të ndiheni të nxehtë brenda.
Mehr aus Gesundheit
Gesamt: 731
Diese Website wird gepflegt und verwaltet von Nachrichtenagentur KosovaPress. KosovaPress behält sich die Urheberrechte gemäß den gesetzlichen Bestimmungen zum Urheberrecht und zum geistigen Eigentum vor. Die Nutzung, Veränderung und Verbreitung für kommerzielle Zwecke ohne Zustimmung von KosovaPress ist strengstens untersagt.
Diese Website-Anwendung wurde mit Unterstützung von entwickelt #SustainMediaProgramme, kofinanziert von der Europäischen Union und der Bundesregierung, der Teil umgesetzt von GIZ, DW Akademie und Internews. Der Inhalt liegt in der alleinigen Verantwortung von KosovaPress und spiegelt nicht unbedingt die Ansichten der EU oder der Bundesregierung wider.
Alle Rechte vorbehalten von APL KosovaPress © 2002-2024