Davenport pas ngjarjeve në veri kërkon nga Kosova e Serbia angazhim për normalizimin e marrëdhënieve

Davenport pas ngjarjeve në veri kërkon nga Kosova e Serbia angazhim për normalizimin e marrëdhënieve

Shefi i Misionit të OSBE-së në Kosovë, Michael Davenport, ka thënë se është i shqetësuar nga veprimet dhe deklaratat që “kërcënojnë” integritetin e Policisë së Kosovës dhe sistemit gjyqësor, që janë të rëndësishëm në “ruajtjen dhe forcimin e sundimit të ligjit në Kosovë, si dhe për mbrojtjen e interesave të komuniteteve joshumicë”.

Këtë deklaratë Davenport e bëri pas largimit të Listës Serbe nga institucionet e Kosovës për shkak të targave.


Ai u ka bërë thirrje të gjitha palëve që të mos lejojnë që mosmarrëveshjet për çështjet aktuale të kërcënojnë atë që është arritur në vitet e fundit.

“Unë bëj thirrje për angazhim politik proaktiv nga Prishtina dhe Beogradi me synimin për të arritur përparim drejt normalizimit të plotë të marrëdhënieve të tyre. Angazhimi më i fortë në Dialog është thelbësor për ruajtjen e interesave, si dhe sigurinë dhe sigurinë e të gjithëve”, tha Davenport.

Lexo edhe

Video