Danimarka i jep fund kërkesës së izolimit pas testit pozitiv të koronavirusit

Danimarka i jep fund kërkesës së izolimit pas testit pozitiv të koronavirusit

Autoriteti Shëndetësor Danez njoftoi të enjten se izolimi nuk është më i detyrueshëm pas një testi pozitiv të koronavirusit.

Agjencia nuk e konsideron më këtë sëmundje të ndonjë status të veçantë në krahasim me sëmundjet e tjera.

“Tani mund të ndërmarrim edhe më shumë hapa drejt kushteve normale në lidhje me përgjigjen ndaj Covid-19 si në komunitet ashtu edhe në shërbimin shëndetësor,” tha në një deklaratë ushtruesi i detyrës së kreut të agjencisë, Line Raahauge Hvass.

“Nuk ka më nevojë për kërkesa shumë specifike për Covid-19 në lidhje me sëmundje të tjera, për shembull që një person me një test pozitiv Covid-19 të izolohet për të paktën katër ditë,” tha ajo.

Autoriteti Shëndetësor këshilloi njerëzit të qëndrojnë në shtëpi nëse kanë simptoma në funksion të parandalimit të përhapjes së virusit dhe gripit.


“Është e rëndësishme të parandalohet infeksioni me të gjitha llojet e infeksioneve të frymëmarrjes, sepse gripi mund të shkaktojë sëmundje serioze për të moshuarit dhe të sëmurët kronikë dhe të rëndojë shërbimin shëndetësor”, tha Hvass. “Duhet të qëndroni në shtëpi nëse jeni të sëmurë – pavarësisht nëse mendoni se është Covid-19, grip apo ndonjë infeksion tjetër respirator.”

Ndryshimi në udhëzimet për COVID-19 tregon përfundimin e testimit procedural të standardizuar për pacientët e shtruar në spitale.

Nuk janë njoftuar ndryshime në programin e vaksinimit që ofron një vaksinë përforcuese të vaksinës COVID-19 për ata më të vjetër se 50 vjeç për dimër.

Injeksione përforcuese u ofrohen atyre që janë më të rinj nëse janë në grupet e rrezikut që konsiderohen për sëmundje të rënda.

Ata që nuk plotësojnë kriteret mund të përfitojnë nga injeksionet duke blerë doza./AA

Lexo edhe

Video