Danimarka dhuron një milion doza vaksinash për Ballkanin Perëndimor

Danimarka dhuron një milion doza vaksinash për Ballkanin Perëndimor

​Qeveria daneze ka vendosur të dhurojë një total prej një milion doza vaksinash antiCOVID-19 nga prodhuesi AstraZeneca në katër vende të Ballkanit, midis të cilave edhe Shqipëria.

“Shqipëria, Bosnjë-Hercegovina, Kosova dhe Maqedonia e Veriut kanë nevojë për vaksina”, tha ministri i Jashtëm Jeppe Kofod në një deklaratë, raporton ATSh.


“Ballkani Perëndimor është pjesë e lagjes sonë dhe ne kemi një interes të madh të përbashkët për të qëndruar së bashku, përfshirë në luftën kundër pandemisë”, shtoi ai.

Donacionet përbëhen nga vaksinat të blera nga Danimarka dhe ende të pashpërndara

Lexo edhe

Video