Dalin rezultatet e para nga zgjedhjet në Mal të Zi

Dalin rezultatet e para nga zgjedhjet në Mal të Zi

Qendra e monitorimit shpalli rezultatet paraprake të zgjedhjeve parlamentare të mbajtura sot në Mal të Zi.

Këto janë rezultatet në 65 për qind të votave të numëruara, ku më së shumti vota ka marrë Lëvizja Evropa Tani, e ndjekur nga aleanca “Së bashku” dhe aleanca “Për të ardhmen e Malit të Zi”.

KSHZ konfirmoi 15 lista që morën pjesë në zgjedhjet e sotme.

  – Partia boshnjake – 7 për qind – 6 mandate parlamentare

  – Në anën e djathtë të botës” (HGI) – 0,5 për qind – një mandat

  – “Drejtësia për të gjithë” – 2.7 për qind – pa mandat

– “Për ty” (PKSH dhe Demos) – 3.5 për qind – tre mandate

– Koalicioni Popullor “Složno i dočka” – 1.2 për qind – pa mandat

– Aleanca Shqiptare – 1.3 për qind – një mandat


– Përmbysja e Lëvizjes 1.4 për qind – pa mandat

– Lëvizja për ndryshim – 0.7 për qind – pa mandat

– “Po. Mund ta bëjmë për Malin e Zi civil” – 0.5 për qind – pa mandat

– “Së bashku” (DPS, SD, LP, DUA) – 23,2 për qind – 21 mandate

– “Lëvizja Evropa Tani” – 25,5 për qind – 23 mandate

– “Për shtëpinë tonë” (SDP) – 2.2 për qind – pa mandat

– “Guximi vlen” (Demokratët dhe URA) – 12,5 për qind – 11 mandate

– Për të ardhmen e Malit të Zi” (NSD, DNP, RP) – 15.5 për qind – 14 mandate

– Forumi Shqiptar – 1.9 për qind – një mandat/RTCG/

Lexo edhe

Video