Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

Daka dhe Lumezi flasin për mbrojtjen e votës më 14 shkurt

Daka dhe Lumezi flasin për mbrojtjen e votës më 14 shkurt

Kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Valdete Daka priti në takim kryeprokurorin e shtetit, Aleksandër Lumezi, i cili bëri të ditur se Prokuroria e Shtetit do të angazhojë një numër të caktuar prokurorësh të cilët do të monitorojnë të gjithë procesin zgjedhor dhe do të ndërmarrin të gjitha masat e nevojshme ligjore në bazë të kompetencave dhe Ligjit.

 Temë e këtij takimi ishte përgatitja e zgjedhjeve të parakohshme për Kuvendin e Republikës së Kosovës, të cilat do të mbahen 14 shkurt.


Daka vlerësoi bashkëpunimin në proceset e kaluara me Prokurorinë e Shtetit me qëllim të parandalimit të keqpërdorimit të votës dhe theksoi se bashkëpunimi ndërinstitucional është i domosdoshëm për mbrojtjen e integritetit të procesit zgjedhor.

Kryeprokurori i Shtetit, Lumezi njoftoi kryetaren e KQZ-së se Prokuroria e Shtetit do të angazhohet në këto zgjedhje, ashtu si në të kaluarën, për mbrojtjen e votës.

Lexo edhe

Video

error: