COVID-19, rritet numri i pacientëve në ShSKUK

COVID-19, rritet numri i pacientëve në ShSKUK

Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës raportoi për një numër në rritje të pacientëve pozitivë me COVID që po marrin trajtim në klinikat e QKUK dhe spitalet rajonale.

Sipas tyre, 49 pacientë janë në trajtim mjekësor, prej tyre 23 pacientë të konfirmuar me COVID-19 pozitivë dhe 26 post-COVID. Një ditë më parë, u raportua për 19 pacientë me COVID pozitivë që ishin në trajtim.

Me oksigjeno-terapi janë 14 pacientë, kurse në Mjekimin Intensiv të Klinikës Infektive nuk ka asnjë pacient.

Raporti sipas klinikave dhe spitaleve të përgjithshme:

Klinika Infektive, 11 pacientë


Klinika e Pulmologjisë, 22 pacientë post-COVID

Mjekimi Intensiv i Klinikës Infektive, 2 pacientë

Spitali i Prizrenit, 4 pacientë

Spitali i Pejës, 5 pacientë

Spitali i Gjakovës, 4 pacientë

Spitali i Ferizajt, 1 pacient post-COVID

Lexo edhe

Video