Cili është roli i ushqimeve në rritjen e imunitetit tek fëmijët

Cili është roli i ushqimeve në rritjen e imunitetit tek fëmijët

Sistemi imun mbron organizmin nga bakteret, viruset, parazitet dhe infeksionet që shkaktojnë sëmundje të ndryshme.

Një sistem i ngritur imunitar, i siguron fëmijës një mbrojtje të fortë natyrale nga sëmundjet.


Roli dhe rëndësia e ushqimit në ngritjen e sistemit imunitar është shumë e madhe, është e rekomanduar që në dietën e përditshme të përfshihen, fruta, perime, supa, drithëra.

Për më shumë këshilla rreth ushqimit të shëndetshëm klikoni link-un më poshtë;

Lexo edhe

Video