Çiftet që takohen në aplikacione janë të pakënaqur në martesat e tyre

Çiftet që takohen në aplikacione janë të pakënaqur në martesat e tyre

Ndërsa aplikacionet e takimeve dikur shiheshin si tabu, tani ato janë një nga mënyrat më të njohura për t’u njoftuar çiftet.

Qoftë ‘Tinder’, ‘Bumble’, apo edhe ‘Beqarë me alergji ushqimore’, shifrat tregojnë se një e treta e martesave tani fillojnë në internet.

Por një studim i ri sugjeron se nëse doni një martesë të lumtur, kërkimi në internet nuk është mënyra më e mirë, shkruan Daily Mail.

Studiuesit nga Universiteti Shtetëror i Arizonës në SHBA thonë se çiftet që takohen në aplikacionet e takimeve janë më të pakënaqur në martesat e tyre sesa njerëzit që takohen personalisht.

“Rezultatet mbështesin një efekt takimesh në internet, veçanërisht duke treguar se njerëzit që takohen në takime në internet raportojnë nivele të ndryshme kënaqësie dhe stabiliteti sesa ata që takohen personalisht”, thanë studiuesit.

Përdorimi i parë ndonjëherë i një aplikacioni takimesh mund të gjurmohet në vitin 1995 kur nisi për herë të parë Match.com.

Që atëherë, mijëra aplikacione takimesh kanë pushtuar hapësirën në internet, me rreth 21.9 për qind të njerëzve në SHBA që tani i përdorin ato.


Në studimin e tyre të ri, ekipi u përpoq të kuptonte nëse takimi në internet ndikon apo jo në kënaqësinë martesore.

Studiuesit regjistruan 923 pjesëmarrës të martuar, të cilët u anketuan në lidhje me kënaqësinë dhe stabilitetin e martesës së tyre.

Rreth gjysma (49.3 për qind) e pjesëmarrësve e kishin takuar partnerin e tyre në internet, përmes aplikacioneve për takime duke përfshirë ‘Grindr’, ‘Tinder’ ose ‘Bumble’.

50.7 për qind të tjerë ishin takuar personalisht, në vendet si në punë, në kolegj, në një bar ose klub.

Për të vlerësuar se sa janë të kënaqur në martesë, pjesëmarrësve iu kërkua t’u përgjigjen pyetjeve duke përfshirë ‘sa i plotëson nevojat tuaja bashkëshorti/bashkëshortja juaj?’ dhe ‘në përgjithësi, sa i kënaqur jeni me martesën tuaj?’

Ndërkohë, pyetjet për të vlerësuar stabilitetin e martesës së tyre duke përfshirë ‘a keni sugjeruar ndonjëherë seriozisht idenë e divorcit ju ose bashkëshorti juaj?’

Pjesëmarrësit që ishin takuar në internet raportuan kënaqësi dhe stabilitet më të ulët të martesës.

Lexo edhe

Video