CIA: Rreth 26% e popullsisë së Koresë së Veriut ka qasje në energji elektrike

CIA: Rreth 26% e popullsisë së Koresë së Veriut ka qasje në energji elektrike

Sipas të dhënave të botuara së fundi nga CIA amerikane, vetëm 26 për qind e popullsisë në Korenë e Veriut ka qasje në energji elektrike.


Sipas të dhënave nga i njëjti burim, rreth 36 për qind e njerëzve që jetojnë në qytete dhe rreth 11 për qind e popullsisë në provinca kanë qasje në energji elektrike në 25.8 milionë të Koresë së Veriut, raporton Yonhap.

Koreja e Veriut siguron rreth 45 për qind të energjisë elektrike në termocentralet dhe rreth 55 për qind nga termocentralet, ndërsa nuk ka prodhim nga burimet bërthamore dhe të ripërtërirë të energjisë, shton agjencia e lajmeve e Koresë së Jugut.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.