CIA paralajmëron Putinin: Ti dhe të fuqishmit tuaj…

CIA paralajmëron Putinin: Ti dhe të fuqishmit tuaj…

Gazeta amerikane “Washington Post” shprehet në raportin e ri se CIA vlerësoi se presidenti rus dhe ndihmësit e tij ishin të njohur për ndërhyrjen e Rusisë në zgjedhjet në Shtetet e Bashkuara në vitin 2020.

Në gusht, CIA vlerësoi se Vladimir Putin dhe ndihmësit e tij të lartë ishin “të njohur dhe kishin drejtuar operacionet ruse” që synojnë minimin e kandidatit presidencial demokrat Joe Biden në zgjedhjet 2020, sipas “Washington Post”.


“Ne vlerësojmë se Putin dhe zyrtarët më të lartë rusë janë të njohur dhe kanë drejtuar operacionet ruse që synojnë denigrimin e ish-zëvendëspresidentit të SHBA-së, mbështetjen e presidentit amerikan dhe inkurajimin e përçarjes publike përpara zgjedhjeve amerikane në nëntor,” raporton CNN.

CIA bëri vlerësimin e saj më 31 gusht bazuar në të dhëna nga Agjencia e Sigurisë Kombëtare dhe FBI, duke përdorur burime të inteligjencës publike, të paklasifikuara dhe konfidenciale, shkruan Washington Post, duke cituar dy burime që shqyrtuan dokumentin.

Shtetet e Bashkuara akuzuan Putin në vitin 2017 për drejtimin e të gjitha përpjekjeve për të ndërhyrë në zgjedhjet presidenciale 2016.

Lexo edhe

Video