Çfarë paralajmërojnë ëndrrat tona: Rënia nga një lartësi – pavendosmëri në realitet

Çfarë paralajmërojnë ëndrrat tona: Rënia nga një lartësi – pavendosmëri në realitet

Njerëzit interpretojnë ëndrrat pasi mendojnë se marrin mesazhe të caktuara që kanë të bëjnë me jetën e tyre.

Nga aspekti mjekësor, ëndrrat ndodhin në fazën REM dhe janë rezultat i aktivitetit të theksuar dhe zbrazjes së funksioneve të trurit. Ndërsa gjatë historisë kanë marrë shpjegime të ndryshme psikologjike, me të cilat është marrë në radhë të parë neurologu austriak Sigmund Freud.

Megjithatë, ka disa ëndrra që ndodhin shpesh gjatë gjithë jetës:

Dhëmbët

Janë ndër ëndrrat më të zakonshme. Mund të jenë të ndryshme dhe më shpesh bëhet fjalë për një dhëmb të prishur, një dhëmb që dhemb, rrjedh gjak ose bie.

Rrallëherë ëndërrojmë për dhëmbë të bardhë dhe të shëndetshëm. Ne shpesh e lidhim këtë lloj ëndrre me diçka të keqe.

Besohet se ëndrrat për dhëmbët mund të simbolizojnë fuqinë dhe vetëvlerësimin tonë, të cilin mund ta humbasim për momentin ose të mos na mjaftojë.

Uji


Ne gjithashtu shpesh ëndërrojmë për ujë. Simbolika e ujit në ëndërr është shumë e fortë, po të kemi parasysh se ai mund të jetë i kthjellët, me baltë, me rrjedhje të shpejtë ose i qetë, i thellë ose i cekët. Mund ta ëndërrojmë veten duke notuar në ujë të ftohtë ose duke u mbytur.

Në përgjithësi, uji në ëndërr nuk ka një simbolikë kaq pozitive, sido që të jetë. Na udhëzon të jemi të kujdesshëm. Zakonisht i referohet vetes dhe gjendjes sonë emocionale, ndjenjave tona aktuale dhe diçka që po përjetojmë aktualisht në botën e zgjuar.

Vdekja e një njeriu të dashur

Një nga ëndrrat më të zakonshme është vdekja e dikujt shumë të afërt – babait, nënës, gjyshes, gjyshit, vëllait, motrës, mikut. Ato ëndrra janë shumë shqetësuese dhe ne i jemi mirënjohës Zotit që e gjitha ishte vetëm një ëndërr, pasi u zgjuam duke bërtitur dhe të mbytur në djersë.

Megjithatë, siç besohet prej kohësh, një ëndërr e tillë do të thotë pikërisht e kundërta, që personi që keni ëndërruar është i vdekur, zgjuar dhe shumë mirë, se suksesi, jetë e gjatë dhe shëndet i mirë e presin atë.

Bie nga një lartësi dhe nga një shkallë

Ëndrrat shumë të zakonshme janë edhe ato në të cilat shihni shkallët që zhduken kështu që nuk keni ku të shkoni, shkallët rrethore, mungesa e shkallëve që duhet t’i kaloni ose mungesa e kangjellave dhe parmakut pranë tyre.

Lartësia, rënia nga një lartësi, rënia në ashensor, janë gjithashtu shpesh pjesë e ëndrrës sonë. Besohet se ëndrrat e tilla tregojnë turbulenca të mëdha që ndodhin te një person, ndryshimet e tij emocionale, pavendosmëria në realitet, lufta me veten.

Lexo edhe

Video

error: