Çfarë ndodh nëse flemë pa jastëk?

Çfarë ndodh nëse flemë pa jastëk?

Jastëkët e parë që dimë vijnë nga Mesopotamia. Ato ishin bërë prej guri, dhe vetëm njerëzit e pasur mund t’i përballonin ato.

Ndryshe nga jastëkët e lashtë prej guri, ato që përdorim sot janë të butë dhe shumë nuk mund të flenë më pa fjetur pa një jastëk të tillë nën kokën e tyre.

Por gjumi me jastëk mund të mos jetë mënyra më e mirë për të pushuar sepse mund të ndikojë në trupin dhe humorin tuaj.

Shumë pajtohen që të flesh pa jastëk ka shumë përfitime, shkruan Bright Side.

Zvogëlon dhimbjet e shpinës

Shumë jastëkë mund të çojnë në një pozicion të panatyrshëm të gjumit, dhe mbështetja që ato ofrojnë nuk zgjat shumë. Edhe pse vetë jastëku nuk do të dëmtojë shpinën tuaj, mund të përkeqësojë dhimbjen.

Sidoqoftë, kur flini pa jastëk, shpina mund të pushojë dhe trupi është në një pozicion natyral.


Ndihmon me dhimbjen e qafës

Shumica e jastëkëve nuk mund t’ju ndihmojnë të flini në pozicionin e duhur, përkundrazi, ato madje mund ta përkeqësojnë situatën.

Përkulja e zgjatur e qafës në çdo mënyrë do të shkaktojë një ndjenjë të pakëndshme, dhe jastëkët shumë të fortë ose shumë të butë mund të çojnë në dhimbje në qafë.

Mund të lehtësojë stresin

Sa më shumë çrregullime të gjumit të keni, aq më pak kohë ka trupi juaj për shumë funksione të rëndësishme që ndodhin gjatë gjumit. Mungesa e vazhdueshme e gjumit mund të ndikojë në disponimin dhe përqendrimin tuaj, dhe trupi juaj do të sekretojë më shumë hormone stresi gjatë ditës.

Ndihmoni me dhimbje koke

Nëse zgjoheni me dhimbje koke, ndoshta jastëku juaj është fajtor. Jastëkët shumë të lartë shkaktojnë tension në muskujt e qafës, kështu që nuk duhet të habiteni nga dhimbjet e shpeshta të kokës në mëngjes.

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.