Çfarë dëgjoni më shpesh nga njerëzit që gënjejnë?

Çfarë dëgjoni më shpesh nga njerëzit që gënjejnë?

Ndonjëherë është e vështirë të ekspozosh një gënjeshtar, veçanërisht nëse kemi të bëjmë me një profesionist me përvojë.

Në rastin më të mirë, deklarata të caktuara mund të tregojnë mashtrim, por nuk ka asnjë shenjë të vetme verbale që parashikon mashtrimin.

Megjithatë, disa fjalë ose fjali mund të sinjalizojnë se keni të bëni me një person që gënjen.

“Kjo është e tëra.”

Në këtë mënyrë, folësi tregon se ka diçka më shumë për të treguar, por nuk dëshiron të hyjë në detaje. Në këtë rast, është e qartë se personi po fsheh diçka.

“Nuk mund ta provosh.”


Fjala “provë” lë të kuptohet se ka prova për akuzën, por bashkëbiseduesi po mundohet ta fshehë.

“Pse do ta bëja atë?”

Përgjigja e një pyetjeje me kundërpyetje tregon mundësinë e mashtrimit. Një person i ndershëm dhe i sinqertë thjesht do të thotë që ajo nuk e bëri. Kur kapen në befasi, gënjeshtarët do të ofrojnë një përgjigje të paqartë, pasi që u duhet kohë për të menduar më shumë.

“A po më akuzon mua?”

Ky është një shembull tjetër i përgjigjes së një pyetjeje me një pyetje kundër. Në këtë mënyrë, i akuzuari fiton kohë për të përgatitur një histori bindëse.

“Nuk mbaj mend ta bëja këtë.”

Gënjeshtarët shpesh përdorin mungesën e kujtesës si justifikim për veprimin e tyre. Kjo tregon se personi është i vetëdijshëm për gjithçka, por nuk dëshiron të pranojë përgjegjësi.

Lexo edhe

Video