Çeku: Stadiumi i Gjilanit po bëhet

Çeku: Stadiumi i Gjilanit po bëhet

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku ka thënë se planifikimi i duhur është thelbësor për suksesin e çdo projekti dhe këtë thekson se e kanë bërë me Stadiumin e Gjilanit dhe do të vazhdojnë ta bëjnë me secilin projekt infrastrukturor që e fillojnë.


Çeku ka shkruar në Facebook se kështu po sigurohemi se ajo çfarë ka ndodhur në qeverisjet e kaluara të mos përsëritet më.

“Projekti përfundimtar i Stadiumit të Gjilanit, i cili mungonte, tash është hartuar dhe i gatshëm për zbatim ndërsa buxheti i nevojshëm për financimin e zbatimit veçse është siguruar. Në marrëveshjen e sotme me kryetarin Alban Hyseni, zotuam 15 milionë euro për ndërtimin e stadiumit. Procedurat e nevojshme për zbatimin e projektit do të fillojnë menjëherë dhe punimet në tërësi do të nisin sa më parë. Për shkeljet që janë gjetur në të kaluarën e këtij stadiumi, tanimë të kualifikuara si të tilla edhe nga Zyra Kombëtare e Auditimit, ndaj palëve të përfshira po përgatitet kallëzim penal. Me vendosmëri po e realizojmë planin investiv për Lojërat Mesdhetare 2030. Po krijojmë një të ardhme më të mirë për sportin”, ka shkruar ai.

Video