Çekia prezanton prioritetet gjatë udhëheqjes me Këshillin e BE-së

Çekia prezanton prioritetet gjatë udhëheqjes me Këshillin e BE-së

Udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë në Prishtinë Pavel Bilek dhe ambasadori i BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog kanë prezantuar sot përparësitë e Çekisë gjatë kryesimit të Këshillit të BE-së.

Bilek ka prezantuar prioritetet e marrëdhënieve të jashtme, duke nënvizuar ato të Ballkanit Perëndimor.


“Progres në negociatat e zgjerimit të BE-së. Mbështetjen e procesit të anëtarësimit të vendeve të Ballkanit Perëndimor”, ka thënë ai.

Mes tjerash, ka përmendur edhe liberalizimin e vizave për Kosovën.

“Normalizimi i marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë dhe liberalizimi i vizave për Kosovën”, ka shtuar ai.

Lexo edhe

Video