Njohësit e drejtësisë kërkojnë rishikimin të thellë të projektligjit për Byronë Shtetërore

Pas opinionit të Komisionit të Venecias, njohësit e sistemit të drejtësisë po kërkojnë që projektligji për Byronë Shtetërore për verifikimin…

​Qindra raste të dhunës në shkolla për 5 muaj, njohësit fajësojnë institucionet

Dhuna në mes të nxënësve në shkollat e Kosovës mbetet një fenomen shqetësues. Rezultatet e aksionit policor në Ferizaj sërish…

​Aplikimi i Kosovës mbetet në sirtarët e Këshillit të Evropës

Këshilli i Evropës (KiE) vazhdon ta mbajë në sirtar aplikacionin e Kosovës për anëtarësim. Vonesat për shqyrtim të aplikimit të…

Pulmologjia në kushte të rëndë, s’ka mjete për ndërtimin e objektit

Klinika e Pulmologjisë në QKUK ka mungesë të hapësirave si për pacientë ashtu edhe për vet stafin mjekësor me qëllim…

Mbi 350 milionë euro remitanca, BQK dhe ekspertë presin ngadalësim të rritjes së këtyre të ardhurave

Remitancat nga bashkatdhetarët tanë në katër muajt e parë të këtij viti kanë shënuar vlerën mbi 350 milionë euro. Banka…

Lagjja e Muhaxherëve tash e disa ditë pa energji elektrike, telashe të mëdha për banorët dhe bizneset

Tash e disa ditë banorët e lagjes së Muhaxherëve në Prishtinë po ballafaqohen me mungesë të energjisë elektrike. Reduktimet janë…

Zbehen shpresat për liberalizim të vizave

Brukseli do të ketë vëmendjen kryesore të qytetarëve kosovarë të enjten. Kryeqendra evropiane sot dhe nesër do të jetë nikoqir…

​Shoqëria civile kërkon konsensus politik për vettingun: I pjesshëm por të fillojë

Komisioni i Venecias ka rekomanduar vetting të pjesshëm për sistemin e drejtësisë, duke mos mbështetur vettingun e tërësishëm, ashtu siç…

​Serbët e veriut përshëndesin marrëveshjen për energjinë, pajtohen ta paguajnë rrymën

Serbët e veriut të vendit kanë përshëndetur marrëveshjen për energjinë elektrike të arritur dje në Bruksel në mes të Kosovës…

​Marrëveshja për energjinë, konsiderohet se Kosova po vendos kontrollin energjetik në veri

Marrëveshja për energjinë në veri ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, e arritur gjatë së martës në Bruksel po mirëpritet nga njohësit…