Kosova nuk favorizon blerjen e energjisë nga bizneset

Në Kosovë ekzistojnë shumë biznese që e prodhojnë energjinë elektrike përmes paneleve solare për përdorim vetanak, mirëpo nuk kanë mundësi…

Blerjet politike dhe etnike të shtëpive në veri të Mitrovicës

Shqiptarët e Lagjes së boshnjakëve në veri të Mitrovicës janë duke i shitur me të madhe shtëpitë e tyre për…

Produktiviteti i vizitës së kryeministrit Kurti në ShBA vlerësohet i zbehtë

Që nga 6 maji ndodhet në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, mirëpo produktiviteti i vizitës së kryeministrit Albin Kurti vlerësohet…

Stafi mbështetës i mjekëve i nevojshëm por s’kanë paga e kontrata

Stafit mbështetës të infermierëve dhe mjekëve të rekrutuar në kohën e pandemisë Covid-19, në muajin qershor iu përfundon kontrata e…

Mungesa e stafit mjekësor, fenomen shqetësues në klubet e Superligës së Kosovës

Mungesa e një stafi adekuat mjekësor që do të kujdesej për shëndetin e lojtarëve gjatë ndeshjeve zyrtare si dhe gjatë…

Gjykata Komerciale drejt konstituimit, shqetësim për numrin e ulët të gjykatësve

Komuniteti i biznesit si dhe njohësit e drejtësisë druajnë se numri i gjykatësve në Gjykatën Komerciale është i ulët në…

​Rreth 3 muaj pa pagë, mjekët dhe infermierët e angazhuar gjatë pandemisë “harrohen” nga shteti

Mbi 1 mijë e 200 profesionistë shëndetësorë që u angazhuan si staf mbështetës në menaxhim të pandemisë COVID-19, të cilët…

Nesër shpallet aktgjykimi i parë në Speciale, Gucati e Haradinaj në pritje të vendimit

Gjykata Speciale nesër do të shpallë aktgjykimin e parë që prej kur është themeluar gjashtë vjet më parë. Vendimi do…

Ushtria, spitalet, burgjet dhe studentët rrezikojnë të mbesin pa furnizime me ushqime

Disa institucione të Kosovës rrezikojnë të mbesin pa furnizime me ushqime dhe produkte tjera pasi kriza e çmimeve ka bërë…

Serbët: Lufta në Ukrainë është e shpikur dhe e imponuar nga NATO-ja

Shumica e qytetarëve serbë në veri të Mitrovicës janë të qëndrimit pro-rusë dhe mbështesin veprimet e Kremlinit në Ukrainë, ndonëse…