Çka është frika nga plakja dhe si ta njohim atë?

Frika nga plakja ose gerontofobia, është një frikë joracionale që mund të shoqërohet me ndryshime të ndryshme fizike ose mendore.…

Si ta dini se jeni helmuar nga zinku?

Zinku është një mineral thelbësor që trupi ynë nuk mund ta prodhojë, dhe ne kemi nevojë për të në sasi…

Shpërndahen automjete të ndihmës së shpejtë në disa komuna

Ministria e Shëndetësisë, ka filluar sot shpërndarjen e automjeteve të ndihmës së shpejtë për Qendrat Kryesore të Mjekësisë Familjare të…

Punësim i menjëhershëm në Institucionet arsimore në Gjermani për studentet Kosovar të programit Bachelor Pedagogji Profesionale në fushën e Infermierisë!

Pedagogjia definohet si teoria dhe praktika e të mësuarit dhe shpesh herë njihet si qasja ndaj mësimdhënies. Ky profesion ka…

Asnjëherë mos i ngrohni këto 5 ushqime

Për punonjësit që sjellin ushqim nga shtëpia në enë plastike, ngrohja në mikrovalë në punë kursen kohë dhe para. Por…

Ushqimet që ndihmojnë në uljen e kolesterolit

Ushqimi ka një ndikim të drejtpërdrejtë në shumë aspekte të jetës, përfshirë shëndetin e zemrës. Ushqime të caktuara mund të…

“Barometri” i presionit të gjakut u gjet pas 60 vjetësh, thonë shkencëtarët

Studiuesit në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit të Virxhinias në SHBA thonë se kanë gjetur barometrat natyralë të presionit të…

Aktivitetet që e rigjenerojnë trurin tonë

Një enigmë e mirë inkurajon aktivitetin gama në tru i cili është i shkëlqyeshëm për kreativitetin dhe mbajtjen e trurit…

Çfarë duhet t’i kushtoni vëmendje kur ushtroni në temperatura të larta?

Ushtrimet në temperatura të larta gjatë muajve të verës mund të sjellin tendosje shtesë në trup, andaj është e rëndësishme…

Shenjat se jeni duke pirë shumë kafe

Pirja e sasisë së duhur të kafesë ka një numër përfitimesh, përveç rritjes së zakonshme të energjisë. Studime të ndryshme…
error: