Shtëpia J. (Mbi anën e një ndjese)

Shkruar nga: Rexhep Kasumaj Esetë e shkurtër a poezitë që ndodh të hijesohen nga një tis i lehtë trishtimi, i skicoj…

Tri Dekadat e LDK-së: Liri, Demokraci, Pavarësi

Shkruar nga: Faton Bislimi Sot 30 vite më parë, në ndërtesën e Shoqatës së Shkrimtarëve të Kosovës u themelua Lidhja Demokratike…

Ekonomia shqiptare duhet bërë pjesë e tregjeve, rajonale, evropiane dhe globale

Shkruar nga: Arben Malaj Portet, aeroportet, autostradat dhe hekurudhat shqiptare duhen integruar pa vonesë. A duhet Shqipëria të lehtësoj daljen në…

Votuesit kanë votuar edhe për koalicionin LVV-LDK

Shkruar nga: Nijazi Idrizi “Udhëheqësit kosovar, për shkak të interesave personale, e kanë humbur aftësinë për të bërë kompromise gjithëpërfshirëse, që…

Papa Kristo Negovani

( 1875 – 1905) … „ Ai popull që nuk e gëzon lirinë, nuk e gëzon as jetën!“… Klerik dhe…

Si na sheh bota dhe si jemi?

Shkruar nga: Ndue Ukaj Sot- në ditët e para të Vitit të Ri- duke i parë shqiptarët e çakërdisur dhe të…

30 vjet nga themelimi i PPD

Shkruar nga: Diana Toska Për të artikuluar zërat dhe afinitetet e tyre politike në prill të vitit 1990, një grup intelektualësh…

Konflikti social dhe shoqëria

Shkruar nga: Zejnullah Jakupi Më 06.01.2020 Albin Kurti përfundimisht shkoi tek presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi. Ishte ngjarje ekskluzive.…

“HUDZPAHU” LDK

Shkruar nga: Dilaver Goxhaj Në përgjigjen përfundimtare të saj, të datës 15.1.2020, të udhëheqjes së Lëvizjes Demokratike e Kosovës, midis të…

Gjergj Kastrioti – Skënderbeu – “Moisiu arbëror”

Shkruar nga: Don Lush Gjergji Kaluan 550 vjet pas vdekjes së tij. Shumëçka ka shkruar historiografia botërore, diçka më pak ajo…