Rezolutë kundër tendencave për diskreditimin e shtetit të Kosovës nga raporti i Dick Martyt dhe pasojave të tij

Raporti i vitit 2010, i hartuar nga senatori i atëhershëm zviceran, Dick Marty, dhe i miratuar nga Asambleja Parlamentare e…

Eh Shqipëri!?…

Eh Shqipëri vendlindja ime. Derisa të shoh në hartë kaq të vogël, po e di edhe po bindem që fajtor…

Pergamena e djegur dhe Palimpsesti i paprekur

Në shkruarjen e historisë por edhe në qortimin për mosshkruarje të saj apo fallsifikim të historisë një rol të madh…

Edhe një vit pa kuptimin e luftës për liri dhe Bashkim Kombëtar – bacë Adem Demaçin !

Koha nuk shëron plagë , i mirëmbanë ato : Të gjithë jemi vdekatarë të thjeshtë apo kalimtarë , jo të…

Spiujtë e dyfishtë , dukuri normale te shërbimet informative dhe kundërinformative !

As Fatmir Sheholli nuk bën përjashtim :  Çdo shërbim i kundërzbulimit sukseset më të mëdha i ka arritur nëse ka…

Çka po ndodh me kryeministrin e “tretë” Shqiptar?

Edhe njëherë, ditëve të fundit, Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq është bërë objekt i përgojimeve (ose të vërtetave?)…

Amerika – shpallja e pavarësisë dhe deklarata e pavarësisë

Të gjithë njerëzit janë krijuar të barabartë dhe janë shpërblyer nga Krijuesi i tyre me disa të drejta të patjetërsueshme,…

E mbaj mend shumë mirë!?

E mbaj mend pasi e kam dëgjuar nga Xheladin Rekaliu që ishte një atdhetar i pashoq që pat deklaruare citoj:…

“Romani “ Dosja B shëmti e zezë në letrat shqipe

I kam lexuar disa libra të shkruara nga Jusuf Buxhovi. Romanet Nata e Shekujve dhe Shënimet e Gjon Nikollë Kazazit,…

Koncepti i ri strategjik i NATO-s 2022!

Në strategjinë e re të vitit 2022 të NATO, janë bërë ndryshime domethënëse lidhur me mjedisin e sigurisë dhe misionet…