225-vjetori i lindjes së Naum Veqilharxhit, ideologut të Rilindjes Kombëtare

225 vjet më parë lindi Naum Veqilharxhi, ideologu i parë i Rilindjes Kombëtare Shqiptare, mendimtar i shquar, illuminist e veprimtar…

Dodë Gjergji: Pjetër Bogdani ka luftuar dhe sakrifikuar shumë

Sonte në Qendrën “BogdaniPolis” në Prishtinë, Dioqeza Prizren-Prishtinë, në bashkëpunim me Institutin për Trashëgiminë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në…

Opera ‘La Traviata’ e Verdit do të shfaqet në Prishtinë

Opera e Kosovës ka njoftuar se në Prishtinë do të shfaqet produksioni i parë i veprës “La Traviata”, nga Opera…

Inaugurohet vepra “Never Say Never” e artistit Alban Muja

Është bërë inaugurimi i veprës së artit në hapësira publike “Never Say Never” e artistit Alban Muja. Kjo vepër rrjedh…

Inaugurohet vepra e artit “Never Say Never”

Është bërë inaugurimi i veprës së artit në hapësira publike “Never Say Never” e artistit Alban Muja. Ky i fundit…

Krasniqi e Çelaj, përgëzohen nga ambasadorja Haxhitasim si aktoret më të mira në Balkan Film Festival

Ambasadorja Lendita Haxhitasim mori pjesë në ceremoninë e ndarjes së çmimeve të Jurisë së edicionit 5- të Balkan Film Festival.…

Ndizen dritat e pemës në sheshin “Skënderbej” në Tiranë

Tanimë e kthyer në traditë, Tirana ndriçohet nga dritat duke i dhënë mirëseardhjen festave të fundvitit. Sheshi “Skënderbej” është ndriçuar…

Kafja turke, në listën e trashëgimisë botërore të UNESCO-s

Sot është Dita Botërore e Kafes Turke, e cila është regjistruar në listën e trashëgimisë botërore jomateriale të UNESCO-s që…

Koncert madhështor nga orkestrat e ushtrive të Shqipërisë, Kosovës, NATO-s e SHBA-së

Një koncert bamirësie për familjet e fëmijëve të lënduar në luftën në Ukrahinës, është mbajtur për herë të parë në…

Xhubleta e Malësisë, pasaportë e trashëgimisë dhe prejardhjes ilire

Xhubleta përbën një nga elementet identifikuese tipike të veshjes së grave shqiptare, posaçërisht të Malësisë së Veriut, ku si emblemë…