Amra Nur, 8 vjeçarja boton librin e saj të parë nga kursimet e veta

Amra Nur Ramiqi është vetëm 8 vjeçare, pasioni më i madh i së cilës është të shkruaj. Këtë dhunti sipas…

Muhamed Tahirbegolli, i pari në Dubai për aritmetikë mendore

Aritmetika mendore i referohet praktikës së kryerjes së llogaritjeve në kokë pa përdorur ndonjë kalkulator, pajisje ose mjet. Pas kapjes…

Aron Musliu, 8 vjeçari nga Gjilani shkëlqen në garat e këndimit

‘’Bota e talenteve’’ është një ndër rubrikat më të parapëlqyera të emisionit. Kësaj here, në kuadër të kësaj rubrike, ju…

Përfitimet që kanë fëmijët nga muzika

Një studim i vitit 2016 në Universitetin të Kalifornisë Jugore zbuloi se përvojat muzikore në fëmijëri mund të përshpejtojnë zhvillimin…

Jana Nuza, mahnit me pikturat e saj të bëra prej thëngjilli

Fëmijët nuk kanë gjithmonë fjalë për të shprehur se si ndihen. Vizatimi u jep fëmijëve një mënyrë tjetër për të…

Tenisi, sport i dashur për fëmijët

A e dini se të luash tenis vetëm 3 orë në javë mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare me…

Pajisja e sedacionit, për herë të parë në Kosovë

Shëndeti oral në periudhën e fëmijërisë luan një rol mjaft të rëndësishëm dhe ndikon në shëndetin oral në faza te…

Panairi i librit për fëmijë nis edicionin e parë

Është aktiviteti i parë i këtij lloji, për 4 ditë fëmijët patën mundësi të përjetojnë panairin e parë të librit…

Një ditë në ‘’American School of Kosova’’

E renditur në top shkolla, ‘’American School of Kosova’’ ofron mësimëdhënie prej moshës 20 muajshe, e pikërisht ne kësaj here…

Kuizi i biologjisë në ‘’GSK’’

Kuiziet janë ndër mënyrat më të mira për të testuar njohuritë tona në fusha të ndryshme. Kësaj here me nxënësit…