Të rinjtë nga komunitetet rom, ashkalinj dhe egjiptian kërkojnë trajtim të dinjitetshëm

Gjetja e një vendi pune dhe trajtimi i barabartë në shoqëri, përbën sfidën më të madhe më të cilën të…

Komuna e Prizrenit ende pa një përkthyes të gjuhës rome

Vitin e kaluar Komuna e Prizrenit miratoi vendimin për përdorim zyrtar të gjuhës rome në këtë komunë, duke marrë parasysh…

Nxënës nga komunitetet trajnohen si të mbrohen nga informacionet e pasigurta

Përmbajtjet “deep fake”, inteligjenca artificiale, lajmet e rreme e ato me qëllim keqdashës, po konsiderohet se janë trend në rritje,…

Radio që i jep zë komuniteteve pakicë në Prizren

Radio Romano Avazo, apo në shqip Zëri i Romëve, është një media lokale në Prizren e cila filloi së transmetuari…

Të rinjtë e komuniteteve përmes talenteve po ngrisin zërin për të drejtat e tyre

Përmes talenteve të rinjtë e të rejat e komuniteteve po ngrisin zërin për të drejtat e tyre. Përkundër sfidave, vështirësive,…

Vullnetarët që punojnë kundër shkeljes së të drejtave të komuniteteve rom, ashkalinj dhe egjiptian

Dhuna në familje dhe shkelja e të drejtave të komuniteteve rom, ashkalinj dhe egjiptian po nxit të rinjtë në vend…

​Teatri unik rom në Prizren

Teatri rom, apo që ndryshe njihet me emrin Romano Teatro “Nexhip Menekshe” në Prizren, është një institucion unik në Republikën…

​Minibiblioteka e veçantë rome në Prizren

Rreth 450 libra nga 30 autorë të ndryshëm janë në minibibliotekën rome në Prizren. Unike në llojin e saj, aty…

“Si të shoh ty – Kosovë?”, pa paragjykime mes të rinjve të komuniteteve të ndryshme

​Në kuadër të edicionit të sivjetmë të Dokufestit është hapur edhe ekspozita digjitale me titull “Si të shoh ty –…

​Të rinjtë e komuniteteve nxiten të vijojnë shkollimin

Gjendja ekonomike dhe bullizimi vlerësohen si dy arsye për braktisjen e mësimit nga nxënësit e komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptian.…