Burri që mendonte se po humbiste dëgjimin, zbuloi se kishte një “prizë” në vesh që 5 vjet

Burri që mendonte se po humbiste dëgjimin, zbuloi se kishte një “prizë” në vesh që 5 vjet

Wallace Lee nga Weymouth, Dorset, i vendosi problemet e tij të dëgjimit në një karrierë në industrinë e zhurmshme të linjave ajrore ose lëndime të vjetra në ragbi.

Ai vendosi të vizitonte një mjek pasi bleu një endoskop në shtëpi që e ndihmoi të shihte objektin e vogël të bardhë.  Veterani i Marinës Mbretërore beson se objekti i ka ngecur në vesh gjatë fluturimit në aeroplan.

“Pesë vjet më parë, kur isha për vizitë në familjen në Australi, bleva tapa të vogla veshësh në të cilat mund të vendosni bashkëngjitje të ndryshme, në varësi të zhurmës që dëshironi të hiqni gradualisht në aeroplan”, tha ai. “Një nga këto shtojca të vogla, pjesë e celularit, u vendos atje dhe ka qenë atje që atëherë.”

Menjëherë pas kësaj, ai vuri re se dëgjimi i tij po përkeqësohej – gruaja e tij vuri re të njëjtën gjë – dhe filloi të frikësohej se do të bëhej i shurdhër.


Lee tha se u përpoq t’i pastronte veshët disa herë gjatë viteve pa sukses, duke vënë në dukje se ishte në prag të “çmendurisë”.

“Doktori fillimisht u përpoq ta nxirrte atë… por, për shkak se pjesa kishte qenë atje për një kohë shumë të gjatë me dyllin e veshit, ajo nuk donte të lëvizte në fillim”, tha Lee.

“Por më pas ai mori një piskatore në miniaturë. E ndjeva të tërhiqej dhe papritmas pati një ‘krisje’. Unë dëgjova gjithçka në dhomë menjëherë. ‘Mjegulla’ që kishte qenë në kokën time gjithë ato vite po largohej dhe unë mund të dëgjoja përsëri mirë. Ishte një lehtësim i tillë… është sikur po dëgjoj tinguj për herë të parë”, tha ai.

Kirurgu i veshëve, hundës dhe fytit Neil De Zoysa tha për BBC se ekzaminimi i veshëve në shtëpi zakonisht nuk është shumë i dëmshëm. Megjithatë, ai u bëri thirrje njerëzve të mos përpiqen të heqin trupat e huaj pa ndihmë profesionale mjekësore pasi kjo çon në infeksion ose komplikime të mëtejshme më vonë.

Lexo edhe

Video