Burri nga Glasgou që hodhi 51 ton goma, dënohet me 11 muaj burg

Burri nga Glasgou që hodhi 51 ton goma, dënohet me 11 muaj burg

Declan Clarke mblodhi goma nga garazhet lokale, duke i hedhur ato nëpër qytet. Kur policia ekzekutoi një urdhër kontrolli, ai u gjet i fshehur nën shtratin e tij me një furgon plot goma të parkuar në rrugën e tij.

Clarke, 30-vjeç, nga Dumbarton, mblodhi gomat nga garazhet për 1-2 funte dhe më pas i hodhi në tokë të mbeturinave.

Shumica dërmuese u hodhën në Dalsetter Crescent, në Drumchapel, dhe shkaktuan një zjarr në korrik 2020 që prodhoi aq shumë tym sa ndërpreu fluturimet në aeroportin e Glasgow.

Dy ditë më vonë, mbetjet u pastruan nga punëtorët e Këshillit Bashkiak të Glasgow dhe ata gjetën mbeturinat përbëheshin nga 51 ton goma dhe 17 ton mbeturina shtëpiake.

500 goma të tjera u hodhën në Gartloch Farm, pranë Gartcosh në lindje të Glasgow, midis 8 dhe 22 tetorit 2020 – me goma të tjera të depozituara më 13 nëntor të të njëjtit vit.


Clarke u kap në kamera dhe kur policia ekzekutoi një urdhër kontrolli në adresën e tij, ai u gjet i fshehur nën një shtrat.

Gjatë kontrollit, u gjet një çelës për një furgon tjetër me qira dhe automjeti – i parkuar jashtë banesës së tij – u gjet plot me goma.

Është sekuestruar një celular, i cili përmbante mesazhe mes Clarke dhe pronarëve të garazheve të automjeteve. Në një mesazh, Clarke tha: “Po bëhet pak nxehtë për t’i hequr qafe”. Ai nuk ishte i lidhur me zjarrin.

Clarke u deklarua fajtor për depozitimin e gomave të përdorura, në kundërshtim me Aktin e Mbrojtjes së Mjedisit 1990, në një seancë gjyqësore të mëparshme në prill.

Prokurorët thanë se kostoja e pastrimit të Dalsetter Crescent ishte 7.245 funte, ndërsa kostoja e vlerësuar e pastrimit të Farm Gartloch është 120.000 funte dhe 2.800 funte të tjera për asgjësimin e gomave të mbetura.

Lexo edhe

Video