Bullgaria nis një goditje mbarëkombëtare kundër emigracionit të paligjshëm

Bullgaria nis një goditje mbarëkombëtare kundër emigracionit të paligjshëm

Bullgaria ka nisur një goditje mbarëkombëtare kundër migracionit të paligjshëm, tha për mediat të hënën ministri i Brendshëm Ivan Demerdzhiev. Ai shtoi se fushata ishte planifikuar shumë kohë më parë.

Drejtoria e Përgjithshme për Luftimin e Krimit të Organizuar dhe Policia Kufitare kanë raportuar tashmë veprime të suksesshme, tha Demerxhiev. “Grupet e mëdha të trafikimit të emigrantëve janë goditur. Operacioni do të vazhdojë në ditët në vijim në Turqi si dhe në Bullgari,” vuri në dukje ai.

Sipas ministrit, veprime të ngjashme janë planifikuar edhe me Greqinë. “Ndërveprimi është e vetmja mënyrë për t’iu përgjigjur krimit ndërkufitar,” tha ai.

Në mënyrë të ngjashme, Prokurori i Përgjithshëm Ivan Geshev shkroi në Twitter: “Puna e përbashkët dhe partneriteti janë mënyra e vetme për të mbrojtur popullin dhe interesat e Bullgarisë.”


Geshev falënderoi prokurorët dhe hetuesit anembanë Bullgarisë, udhëheqjen e Ministrisë së Brendshme dhe qindra oficerë policie për punën e mirë që kanë bërë në organizimin e fushatës dhe për ndërveprimin e tyre profesional.

Me urdhër të Prokurorit të Përgjithshëm, të hënën u kryen kontrolle dhe sekuestrime në adresat dhe automjetet e personave të dyshuar për trafikim në të gjithë vendin. Operacioni u krye nga oficerë të Drejtorisë së Përgjithshme për Luftën kundër Krimit të Organizuar, Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë Kombëtare, Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë Kufitare, Drejtorisë së Brendshme të Sofjes, Drejtorisë së Xhandarmërisë, si dhe oficerë të Agjencisë Shtetërore të Sigurisë Kombëtare, tha zëdhënësja e Prokurorisë së Përgjithshme. Siika Mileva gjatë një konference të hënën.

Subjekt i hetimit janë organizatorët e dyshuar në anën bullgare të kanaleve të mëdha të trafikimit të qenieve njerëzore nga Turqia, përmes Bullgarisë, Serbisë, Rumanisë në vendet e Evropës Qendrore dhe Perëndimore.

Personat nën hetim dyshohet se kanë organizuar transportin duke rekrutuar drejtuesit e mjeteve. Janë hetuar edhe personat që dyshohet se ofrojnë strehim të përkohshëm për migrantët./BTA

Lexo edhe

Video