Bullgari: Të paktën tri parti nevojiten për formimin e qeverisë së re

Bullgari: Të paktën tri parti nevojiten për formimin e qeverisë së re

Të paktën tri parti do të nevojiten për të formuar një kabinet qeveritar pas zgjedhjeve të sotme parlamentare në Bullgari.

Këtë e ka komentuar për Nova TV politologu Dimitar Ganev, pasi në orën 19:00 janë prezantuar rezultatet e para të exit poll-it të agjencisë Trend.


Sipas tij, shpërndarja e mandateve sipas të dhënave tregon se jo vetëm një parti nuk ka shumicë, por as dy partitë e mëdha nuk e kanë.

Një koalicion, nëse do të kishte fare pas rezultatit të sotëm, do të ishte përsëri kompleks dhe i larmishëm – siç ishte pas zgjedhjeve të 14 nëntorit, tha Ganev.

Ai sqaroi se deri në numërimin paralel nuk mund të thuhet nëse do të ketë parlament gjashtëpartiak, shtatëpartiak apo tetëpartiak./BTA

Lexo edhe

Video